Αυγερινοπούλου και Ηλείοι αγρότες σε συνάντηση με αξιωματούχους της Διεύθυνσης Γεωργίας της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Συνοδευόμενη από παραγωγούς του Νομού Ηλείας, η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου θα έχει

συνάντηση με αξιωματούχους της Διεύθυνσης Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις αρχές του επόμενου μήνα. Η επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες προγραμματίστηκε για τις 7 Δεκεμβρίου, κι αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που οργανώθηκε στην Αμαλιάδα με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι Ηλείοι αγρότες.

Στόχος της επίσκεψης, που πρότεινε και οργάνωσε η κα. Αυγερινοπούλου είναι να ενημερωθούν οι Ηλείοι παραγωγοί για τα νέα αγροτικά προγράμματα, τις επιδοτήσεις, τις ενισχύσεις και τα όσα περιλαμβάνει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η κα. Αυγερινοπούλου, μοναδική Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που παρέστη στη συνάντηση των αγροτών, επεσήμανε ότι το κράτος και στην περίπτωση του E.Coli αμέλησε να ενημερώσει εγκαίρως, όχι μόνο τους καρπουζοπαραγωγούς, αλλά και τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών-γεγονός που ομολόγησε και ο αντιπεριφερειάρχης.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος, που ασχολείται επί μακρόν με τα αγροτικά θέματα τόνισε ότι οι λίγοι παραγωγοί που ενημερώθηκαν για τις διαδικασίες, δεν είχαν παρά ελάχιστα εικοσιτετράωρα για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις, γεγονός που δεν αποτελεί δείγμα χρηστής διοίκησης. 

Η κα. Αυγερινοπούλου με παρέμβασή της και με Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει, από τις 4 Νοεμβρίου, ζητήσει από τους αρμοδίους να ορίσουν παράταση της σχετικής προθεσμίας, έτσι ώστε να ενταχθούν και οι παραγωγοί, που δεν ενημερώθηκαν σωστά και έγκαιρα από τις κρατικές υπηρεσίες.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών