Αυγερινοπούλου με Μιτεράν για την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας

Τρόπους ανάδειξης των πανανθρώπινων και διαχρονικών αξιών του Ελληνικού Πολιτισμού, οι οποίες συνιστούν κεντρικό τμήμα του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού συζήτησε η

Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου  με τον Υπουργό Πολιτισμού και ΜΜΕ της Γαλλίας, κ. Φρεντερίκ Μιτεράν αυτή την εβδομάδα στο Παρίσι.

Στο πλαίσιο του πρώτου συνεδρίου του Φόρουμ των “40 under 40” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κα. Αυγερινοπούλου συναντήθηκε με τον κ. Μιτεράν και συνομίλησαν για το ρόλο, που μπορεί να διαδραματίσει ο πολιτισμός στην υπέρβαση της σημερινής πολυεπίπεδης κρίσης, στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ταυτότητας, αλλά και στην υποστήριξη της ευρωπαϊκής διπλωματίας.

Η κα. Αυγερινοπούλου τόνισε ότι οι ελληνικές αξίες και ο πολιτιστικός πλούτος της χώρας μας, μπορούν να αποτελέσουν κομβικό σημείο μιας νέας ευρωπαϊκής πολιτιστικής στρατηγικής, η οποία θα προωθεί κλασσικές πανανθρώπινες αξίες, αλλά και νέες ιδέες για τον σύγχρονο κόσμο. Η Βουλευτής επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει με νέες πρωτοβουλίες να προβληθεί ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό και αξιακό υπόβαθρο της Αρχαίας Ολυμπίας, ειδικά σε σχέση με την έναρξη του 2012, το οποίο είναι Ολυμπιακό ΄Ετος.

Η Βουλευτής γνωστοποίησε στον κ. Μιτεράν την πρωτοβουλία της να γίνει η Αρχαία Ολυμπία Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τον κάλεσε να επισκεφθεί την Ελλάδα και την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, πρόταση την οποία και αποδέχθηκε.

Επιπλέον, η κα. Αυγερινοπούλου με την ιδιότητα του Μέλους της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε τη σπουδαιότητα του Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα, ο οποίος έχει συγκαταλεχθεί στα προστατευόμενα πολιτιστικά μνημεία της UNESCO, αποτελώντας έτσι κοινή κληρονομιά της ανθρωπότητας. Η Βουλευτής επεσήμανε την ανάγκη άμεσου επαναπατρισμού των κλαπέντων τμημάτων του ναού, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αρχιτεκτονική αρτιότητα του μοναδικής αξίας μνημείου.

H κα. Αυγερινοπούλου επελέγη μεταξύ των 40 προσωπικοτήτων κάτω των 40 ετών, που με προτάσεις τους και ιδέες κλήθηκαν να συμβάλουν στην αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης , μετά την κρίση. Τον θεσμό των “40 under 40” στηρίζουν οι δεξαμενές σκέψης EuropaNova, Friends of Europe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, καθώς και τα τηλεοπτικά κανάλια ARTE και France Televisions.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.