Αυγερινοπούλου: Να επισπευθεί η αποκατάσταση των ζημιών στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου

Ερωτήσεις προς το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών με τις οποίες ζητά να επισπευθεί η αποκατάσταση των ζημιών στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου κατέθεσε

σήμερα στη Βουλή, η Βουλευτής Επικρατείας Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία παρέστη και ενημερώθηκε από τη συνέλευση των εργαζομένων για τα συνεχιζόμενα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς και το προσωπικό του.

Επιπλέον, η κα. Αυγερινοπούλου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, κ. Νίκο Γαλανόπουλο με τον οποίο συζήτησε για τις ανάγκες των νοσοκομείων και των μονάδων του Ε.Σ.Υ, αλλά και τρόπους ενίσχυσης των υποδομών δημόσιας υγείας στο νομό.

Οι πρόσφατες πλημμύρες που έπληξαν με δριμύτητα το Νομό Ηλείας κατέστρεψαν μεγάλο τμήμα της υλικοτεχνικής υποδομής στο νεότευκτο Γενικό Νοσοκομείο «Ανδρέας Παπανδρέου» στον Πύργο. Το νοσοκομείο λειτούργησε επί δύο εβδομάδες χωρίς θέρμανση, ενώ ακόμη και σήμερα, δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως η ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στα χειρουργεία, αλλά και σε άλλες πτέρυγες του κτιρίου.

Ωστόσο, η περίοδος του διμήνου συνιστά σημαντικό χρονικό διάστημα κατά το οποίο, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου δηλώνει ότι αδυνατεί να εξυπηρετήσει σοβαρά έκτακτα περιστατικά με αποτέλεσμα να απειλείται η δημόσια υγεία. Στην Ερώτησή της η κα. Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί για την πλήρη λίστα των εργασιών που χρειάζεται να εκτελεστούν, το τελικό κόστος των ζημιών, καθώς και για το χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Στη σημερινή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Πύργου, η Βουλευτής Επικρατείας ενημερώθηκε από εκπροσώπους των εργαζομένων του Νοσοκομείου ότι πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν από τη θεομηνία, το «Γ.Ν Ανδρέας Παπανδρέου» αντιμετωπίζει παγίως, ελλείψεις μεγάλου αριθμού κλινών τόσο στο τμήμα Τεχνητού Νεφρού, όσο και στην εντατική, αλλά και στην καρδιολογική κλινική.

Η Βουλευτής Επικρατείας σημείωσε ότι οι ανάγκες του νομού σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας είναι μεγάλες και χρειάζεται να αντιμετωπιστούν άμεσα. Σε αυτό το πλαίσιο έχει αναλάβει πρωτοβουλία ίδρυσης παραρτήματος του Ιδρύματος «Τζένη Καρέζη» στον Πύργο προκειμένου να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε χρονίως πάσχοντες.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor