Αυγερινοπούλου: Να στηρίξουμε τη φημισμένη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Επίσκεψη στη φημισμένη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας πραγματοποίησε χθες η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία αφού

ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια κα. Αντωνία Βλαχούση ενημερώθηκε για το μεγάλο πολιτιστικό πλούτο της, αλλά και για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει.

H Βιβλιοθήκη, δωρεά του μεγάλου φιλόπατρη Αγαθόφρονος Νικολόπουλου σε περισσότερους από 3.500 τόμους φιλοξενεί ιδιαίτερα σημαντικά βιβλία για την ελληνική, την ευρωπαϊκή αλλά και την παγκόσμια ιστορία, φιλοσοφία και τέχνη, ενώ οι πρώτες της εκδόσεις ανάγονται στο 1502.

Αν και ξακουστή ωστόσο, η Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στελέχωσης, καθώς και σημαντικό πρόβλημα κάλυψης των λειτουργικών της εξόδων με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν σταθερές συνθήκες φύλαξης των βιβλίων.

Η κα. Αυγερινοπούλου, ως Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έχει θέσει τα θέματα της εκπαίδευσης και της διατήρησης και αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς σε προτεραιότητα, επισκέφθηκε τη Βιβλιοθήκη συνοδευόμενη από τον κ. Φώτη Δραγανίδη  Διευθυντή Εκπαίδευσης της εταιρείας πληροφορικής Microsoft, ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για τη συνέχιση της προσπάθειας ψηφιοποίησης των σπουδαίων ιστορικών βιβλίων.

Η Βουλευτής τόνισε ότι είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση του σημαντικού υλικού για να μην χαθεί η ιστορική γνώση, αλλά και για να αποκτήσει η Βιβλιοθήκη έσοδα από την εκχώρηση δικαιωμάτων της σε ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες. Επίσης συζητήθηκε η  δυνατότητα συνεργασίας της Βιβλιοθήκης με  ανάλογο ευρωπαϊκό ή πανεπιστημιακό πρόγραμμα προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για φοιτητές και αποφοίτους βιβλιοθηκονομίας ή άλλων ειδικοτήτων.

Η Βουλευτής επεσήμανε εξ'άλλου, ότι η Βιβλιοθήκη που φιλοξενεί ανάγλυφα αναπαραστάσεων του Ναού του Επικουρείου Απόλλωνος, μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο τεκμηρίωσης και να συμβάλει στην εκστρατεία επιστροφής της ζωφόρου, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ήδη αναλάβει με τη συνεργασία και της UNESCO.

Συνοδευόμενη από κατοίκους της Ανδρίτσαινας, η κα. Αυγερινοπούλου συζήτησε, επιπλέον, τρόπους ενίσχυσης του τουρισμού της περιοχής. Ως μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Ελλάδας, η οποία μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στο Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, η Ανδρίτσαινα μπορεί να έχει τουριστική ανάπτυξη και τους 12 μήνες του χρόνου, αναπτύσσοντας μορφές αγροτουρισμού, εναλλακτικού τουρισμού και του κλασσικού τουρισμού.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών