Αυγερινοπούλου: Παρεμβάσεις για ευρωπαϊκή και διεθνή βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς της Ηλείας

Παρέμβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε διεθνείς οργανισμούς, τόσο για την έγκαιρη αποκατάσταση των ζημιών του Νοσοκομείου Πύργου, όσο και για την

παροχή οικονομικής βοήθειας προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και τους ιδιοκτήτες μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες πραγματοποίησε η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος  ενημέρωσε τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου κα. Ελένη Φιλιπποπούλου, τους εργαζομένους του ιδρύματος και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ.Κώστα Νικολούτσο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης κλιμακίου Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας σε πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές του Νομού Ηλείας.

Η Βουλευτής σημείωσε την άμεση ανάγκη επαναλειτουργίας του Νοσοκομείου Πύργου, απρόσκοπτης παροχής περίθαλψης στους πολίτες, καθώς και την πλήρη διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού.

Προσέθεσε δε, ότι ως Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και με την ιδιότητά της ως ειδικός στις φυσικές καταστροφές, τις τελευταίες τρεις δύσκολες ημέρες για τους πλημμυροπαθείς πραγματοποίησε διεθνή έκκληση για αρωγή.

Ήδη υπήρξε θετική ανταπόκριση προκειμένου να αποκατασταθούν σύντομα τα προβλήματα του νοσοκομείου έτσι ώστε να μην κλείσει. Η διοικητής του Νοσοκομείου Πύργου ευχαρίστησε τη Βουλευτή για την παρέμβασή της.

Στο Επιμελητηρίο Ηλείας και κατά τη διάρκεια της συζήτησης εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των Βουλευτών για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πλημμύρες στο Νομό, η Βουλευτής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλείας, ότι σε επικοινωνία της με τον Υπεύθυνο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Απόστολο Ιωακειμίδη διερεύνησε τις δυνατότητες άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των πληγεισών επιχειρήσεων.

Ο αξιωματούχος της Κομισιόν ζήτησε από τη Βουλευτή και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να συντάξουν από κοινού,  Επιστολή προς τον Επίτροπο Επιχειρηματικότητας κ.Ταγιάνι έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απορρόφησης διαθέσιμων για τέτοιες περιστάσεις, προγραμμάτων και κονδυλίων, όπως το ΕΣΠΑ και το ΤΕΜΠΜΕ.  Ο κ. Νικολούτσος ευχαρίστησε την κα. Αυγερινοπούλου για την πρωτοβουλία και δήλωσε πρόθυμος να συμβάλει στην προσπάθεια.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ