Αυγερινοπούλου: Σε "θέση ετοιμότητας" για τα δικαιώματα των γυναικών

Μεγαλύτερη προστασία των γυναικών στους χώρους εργασίας και ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας ζήτησε σήμερα από την εκπομπή «Σε θέση Ετοιμότητας»

η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου μιλώντας για τα Δικαιώματα των Γυναικών στο «Κανάλι της Βουλής».

Στη συζήτηση η Βουλευτής ευχαρίστησε ολόψυχα τις προηγούμενες γενιές γυναικών, οι οποίες με τους αγώνες τους άνοιξαν πόρτες, έτσι ώστε οι νέες γυναίκες να διαθέτουν σήμερα, καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Η κα. Αυγερινοπούλου ανέφερε ωστόσο, ότι αν και οι γυναίκες έχουν επιτύχει την ισότητα στο δικαίωμα στην εκπαίδευση και μάλιστα, τα ποσοστά εισακτέων στα Α.Ε.Ι είναι υψηλότερα στις γυναίκες, λόγω της οικονομικής κρίσης οι γυναίκες πλήττονται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.

Η έλλειψη απασχόλησης είναι ιδιαίτερα έντονη στην περιφέρεια, όπου οι ευκαιρίες και η ενημέρωση λείπουν. Η Βουλευτής σημείωσε ότι σήμερα «δεν τρέχει» κανένα πρόγραμμα ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας από κρατικό φορέα και ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναλάβουν άμεσα περισσότερες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των γυναικών σε θέματα επιχειρηματικότητας.

Επιπλέον, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος, η οποία έχει αναπτύξει δραστηριότητα σε περιοχές, που έχουν υποστεί φυσικές καταστροφές σημείωσε ότι οι γυναίκες είναι ο αδύναμος κρίκος σε εμπόλεμες καταστάσεις, και σε ανθρωπιστικές κρίσεις, καθώς εκείνες αναλαμβάνουν ενστικτωδώς, το βάρος να διασώσουν οικογένεια, περιουσία και να δώσουν προοπτική και μέλλον στους οικείους τους, μετά από κάθε καταστροφή.

Η Βουλευτής προσέθεσε ότι τις σημερινές σκέψεις της για τις γυναίκες, θα ήθελε να τις αφιερώσει σε εκείνες, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο στο χώρο της εργασίας τους, εξ’αιτίας του φύλου τους, κι έφερε ως παράδειγμα, την αρχαιοφύλακα που έγινε στόχος των ληστών στο Παλαιό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Να υπερασπιστούμε περισσότερο τις γυναίκες στον επαγγελματικό τους χώρο. Χρειάζεται να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής και για εμάς, αλλά και για τις επόμενες γενιές γυναικών.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ