Αυγερινοπούλου: Σταθερή στήριξη των βιοεπιστημόνων

Ευχαριστήρια επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) δέχτηκε η Βουλευτής Ν. Ηλείας Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου για την επιτυχημένη προσπάθεια που κατέβαλε
ως τώρα για την αναβάθμιση του μαθήματος της Βιολογίας. "Ουσιαστική και καθοριστική", χαρακτήρισαν ο Πρόεδρος κ. Μάνος Παπαδάκης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Κατωπόδης, που συνυπογράφουν την επιστολή της Π.Ε.Β., τη συνδρομή της Βουλευτού στην προσπάθεια της Ένωσης να αποτρέψει την υποβάθμιση και την περιθωριοποίηση της Βιολογίας στο Λύκειο.

Η κα. Αυγερινοπούλου, μεταξύ άλλων, κατέθεσε το Δεκέμβριο του 2010 με αναφορά προς τη Βουλή επιστολή, την οποία συνυπογράφουν περισσότεροι από χίλιοι επιστήμονες, καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καταγγέλλει ότι απειλείτο να εξαφανιστεί το μάθημα της Βιολογίας από το διαμορφούμενο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Την επιστολή των επιστημόνων κοινοποίησε η Βουλευτής και στο Προεδρείο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, στην οποία ήταν τότε Μέλος, και αιτήθηκε την ένταξη της αναφοράς της στην επόμενη Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής, προς συζήτηση. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας ήταν θετικό και η Βιολογία παρέμεινε στο πρόγραμμα διδασκαλίας.

Σε μία χρονική περίοδο όπου η Βιολογική παιδεία στη μέση εκπαίδευση προσελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών και σημειώνει διεθνείς επιτυχίες, η προηγούμενη κυβέρνηση θεώρησε ότι έπρεπε να υποβαθμιστεί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι φέτος ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας συγκέντρωσε πάνω από 1000 συμμετοχές μαθητών, ενώ στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Βιολογίας στη Σιγκαπούρη, ο μαθητής Κωνσταντίνος Σαμαράς-Τσακίρης κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο και η μαθήτρια Κωνσταντινίδου Ευφροσύνη έπαινο.

Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεχίσει να στηρίζει το μάθημα της βιολογίας, ως κομβικό και απολύτως απαραίτητο, αφού προσφέρει γνώσεις που πρέπει ο κάθε σύγχρονος άνθρωπος να κατέχει ενώ -κυρίως- βρίσκεται στην καρδιά πολλών σύγχρονων επιστημών: οι βιοεπιστήμες και η βιοτεχνολογία αναδύονται ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στον 21ο αιώνα και έχουν εφαρμογή από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέχρι την αγροτική παραγωγή.

Με την ευκαιρία της νέας κυβέρνησης, οι κοινές προσπάθειες θα πρέπει να τεθούν σε ένα νέο πλαίσιο διαλόγου με γνώμονα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Η κα. Αυγερινοπούλου, ειδική σύμβουλος της Ένωσης Ελλήνων Βιοεπιστημόνων Αμερικής, με την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, θα είναι και πάλι στο πλευρό των βιοεπιστημόνων, σε μια συντονισμένη προσπάθεια για την αναβάθμιση της Βιολογίας στη Μέση Εκπαίδευση.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor