Αυγερινοπούλου: Στην Ελβετία για την προωθηση λύσεων αντιμετώπισης της ανεργίας

Με στόχο την προώθηση λύσεων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στην Ελλάδα η Βουλευτής κα  Διονυσία - Θεοδώρα
Αυγερινοπούλου θα συμμετέχει στις εργασίες της πρώτης Παγκόσμιας Συνόδου όλων των Υπευθύνων (Curators) για τη νέα γενιά του, που διοργανώνει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
 
Η Σύνοδος αρχίζει σήμερα στην Ελβετία και θα διαρκέσει ως 28 Αυγούστου. Συγκεντρώνει τους επικεφαλής των “Global Shapers”, της μεγαλύτερης και σημαντικότερης πλατφόρμα νέων, δηλαδή της κοινότητας επιχειρηματιών, ακαδημαϊκών, επιστημόνων, ακτιβιστών, πολιτικών μεταξύ 20 και 30 ετών, που ανταλλάσσουν απόψεις, ιδέες και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, διότι επιθυμούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο υπηρετώντας το κοινό καλό. Στην 1η Ετήσια Σύνοδο των επικεφαλής των «Global Shapers» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι από 168 πόλεις από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης με κύριες θεματικές συζήτησης την εκπαίδευση, το περιβάλλον και την απασχόληση.

Η κα. Αυγερινοπούλου θα επισημάνει ότι για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης τα κράτη, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις χρειάζεται να δώσουν άμεσα περισσότερες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές ευκαιρίες στους νέους, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα, όπου η νεανική ανεργία έχει ξεπεράσει το 52,1%.

Η κα. Αυγερινοπούλου, ανέλαβε την ευθύνη για τη σύσταση της κοινότητας των «Global Shapers» στην Ελλάδα, όταν μετά τον Μάρτιο του 2011 επελέγη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μεταξύ των «Νέων Παγκόσμιων Ηγετών», κάτω των 40 ετών.

Η κοινότητα των «Global Shapers» προσφέρει την ευκαιρία σε νέους να έρθουν σε επαφή με ξένους ομολόγους τους, να ανταλλάξουν ιδέες και να συνδιαμορφώσουν την παγκόσμια πολιτική ατζέντα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, αλλά και να βελτιώσουν τις προοπτικές τους, συμμετέχοντας σε επιμορφωτικά προγράμματα μεγάλων ξένων πανεπιστημίων και λαμβάνοντας μέρος σε διεθνείς και περιφερειακές συνόδους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών