Αυγερινοπούλου: Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Συνάντηση για την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας στη χώρα μας είχε, η Βουλευτής Επικρατείας κα. Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής

Προστασίας κ. Θεόδωρο Μπούφη προτείνοντας μεταξύ άλλων, την ενίσχυση των μηχανισμών αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών της χώρας μας, όχι μόνο μέσα από ευρωπαϊκούς θεσμούς, αλλά και από διεθνείς οργανισμούς.

Συγκεκριμένα, η κα. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Μπούφη για τις δραστηριότητες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Προστασίας (ICDO) και την πρόταση για ίδρυση Περιφερειακού Κέντρου του Οργανισμού στη χώρα μας, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής προστασίας  της χώρας μας σε εξοπλισμό, εθελοντές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

H πρόταση του διεθνούς οργανισμού, στον οποίο μετέχουν ήδη 70 χώρες, εκδηλώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου, από τον πρόεδρό του Δρ. Ζαν Πιέρ Νάνα, κατά τη διάρκεια της επίσημης συνεδρίασης της «Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΟΗΕ για τις Φυσικές και Περιβαλλοντικές Καταστροφές», AGEE, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ολυμπία μετά από πρόσκληση της Βουλευτού.

Η κα.Αυγερινοπούλου, η οποία θα μεταβεί τις προσεχείς ημέρες στη Γενεύη και θα συναντηθεί με στελέχη των ανωτέρω διεθνών οργανισμών ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα, και για την πρωτοβουλία της να ιδρυθεί παράρτημα του «Διεθνούς Πράσινου Σταυρού» στην Ηλεία.

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες στην Ηλεία, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, και κάλεσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αντιμετωπίσει με μεγάλη προσοχή τις ελλείψεις τους σε προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά και τις κατά τόπους αναδιαρθρώσεις.

Ο  Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ενημέρωσε για τη δράση της υπηρεσίας, και δήλωσε ότι είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα ενισχύει τις εθελοντικές ομάδες και θα αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, που τους απασχολούν, όπως το ζήτημα της ασφαλιστικής κάλυψής τους για ατυχήματα εν ώρα δράσης. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η βοήθεια της χώρας μας σε θέματα πολιτικής προστασίας από διεθνείς οργανισμούς θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω και σε συνεργασία και με τα συναρμόδια υπουργεία, έτσι ώστε να γίνουν συνεργασίες και να αναληφθούν δράσεις με ουσιαστικό υπόβαθρο και περιεχόμενο.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ