Αυγερινοπούλου: Συναντήσεις στο Νταβός για την προώθηση της "Πλατφόρμας για την Ελλάδα"

Διαβουλεύσεις με στόχο την ανταλλαγή προτάσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της ανάπτυξης στη χώρα μας έχει η Βουλευτής Επικρατείας,

Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος της Ν.Δ κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νταβός για την Ετήσια Διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Η Βουλευτής, που συμμετέχει στις Συνόδους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ως «Young Global Leader» συνεχίζει την πρωτοβουλία «Πλατφόρμα για την Ελλάδα» που ανέλαβε τον Μάιο του 2011,  με στόχο την παρουσίαση των ελληνικών θέσεων σε εκπροσώπους της ιδιωτικής οικονομίας, την κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας υπέρ της χώρας μας και την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης.
Στις διμερείς συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί η κα. Αυγερινοπούλου θα έχει μεταξύ άλλων συνομιλίες, με τον επικεφαλής του σχεδίου οικονομικής σταθεροποίησης της Βραζιλίας, Δρ. Πέρσιο Αρίντα και τον συντονιστή της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για τη χρηματοοικονομική διαφάνεια (GIFT), Δρ. Σαντζίβ Κάγκραμ.

Στο πλαίσιο των επαφών της Βουλευτού, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών και,εταιριών αλλά και ακαδημαϊκοί που συμμετέχουν στο Φόρουμ των «Young Global Leaders», δηλαδή νέων ηγετικών προσωπικοτήτων κάτω των 40 ετών από όλους τους χώρους, εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της κας. Αυγερινοπούλου για κατάθεση ιδεών και σχεδίων που μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Στόχος της Βουλευτού είναι να δημιουργηθεί μια «γέφυρα ιδεών» και διασυνδέσεων με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγών και την προώθηση επενδύσεων βιώσιμης ανάπτυξης της Ελλάδας.

Η «Πλατφόρμα για την Ελλάδα» ενεργοποιήθηκε από την κα. Αυγερινοπούλου για πρώτη φορά τον περασμένο Μάιο στη Σύνοδο του Κέιπ Τάουν, κατόπιν στη Σύνοδο της Βιένης και το περασμένο καλοκαίρι, στη Θερινή Σύνοδο του Νταβός, στο Νταλιάν της Κίνας, όπου εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας.

Οι «Young Global Leaders» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στηρίζοντας θέσεις υπέρ της χώρας μας, έχουν συνδράμει την πρωτοβουλία της Βουλευτού Επικρατείας για ίδρυση Ελληνο-Αυστραλιανού Επιμελητηρίου στη χώρα μας, ενώ με ανοικτή τους επιστολή στα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, υπό τον τίτλο «Ξύπνα Ευρώπη» ζήτησαν από τους ηγέτες της Ε.Ε να επιδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ