Αυγερινοπούλου: "Το κράτος εγκατέλεψε την Ηλεία"

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε με την ψήφιση και τη σύσταση των Καλλικρατικών Δήμων μεγαλύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, διεύρυνση της αποκέντρωσης, καλύτερη αξιοποίηση

διαθέσιμων υποδομών και πόρων και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αντ’αυτού, ακόμη εκκρεμούν δεκάδες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, ενώ λείπουν και οι απαραίτητοι χρηματοδοτικοί πόροι για την εύρυθμη λειτουργία των νέων δήμων.

Επιπλέον, με πρόσχημα την οικονομική κρίση και τις εφαρμοζόμενες περικοπές, οι κοινωνίες στην ελληνική ύπαιθρο απογυμνώνονται από κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.

Ειδικά στο Νομό Ηλείας οι πολίτες δημοτικών διαμερισμάτων και ακμαίων κωμοπόλεων διαπιστώνουν καθημερινά ότι παραρτήματα Ι.Κ.Α, Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, Δ.Ο.Υ, νοσοκομεία, κέντρα συμβουλευτικών υπηρεσιών, αναπτυξιακές εταιρίες και δημοτικές υπηρεσίες να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του Νομού, σε αποστάσεις απαγορευτικές για την εξυπηρέτησή τους, ή να μεταφέρονται ακόμη και στην Αχαϊα, που πάντα κατείχε τη μερίδα του λέοντος σε υποδομές και ανάπτυξη. Η Ηλεία βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάπτυξης των    νομών της χώρας. Δεν πάει παρακάτω, δεν πάει άλλο.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη