Βαρόμετρο - και πάλι - το Κορακοχώρι (Νεότερη ενημέρωση 16:48)

Στην εξοχική του κατοικία μακριά από τα κέντρα των αποφάσεων βρίσκεται ο Κώστας Σημίτης. Ο πρώην Πρωθυπουργός παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα τεκταινόμενα

από το Κορακοχώρι Ηλείας, όπου βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες.

Αρκετές είναι οι τηλεφωνικές επαφές που έχει με στελέχη του κόμματος που ζητούν συμβουλές από τον πρώην πρωθυπουργό, τόσο για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν, αλλά γενικότερα για το πώς θα αντιμετωπίσουν την έκρυθμη κατάσταση που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που φέρονται να ζήτησαν την παρέμβασή του για να δοθεί λύση στο αδιέξοδο

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, το Σαββατοκύριακο ο πρώην Πρωθυπουργός δέχθηκε την επίσκεψη ενός στελέχους των κυβερνήσεών του, του πρώην υπουργού Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εξωτερικών και καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών,Τάσου Γιαννίτση, που παρέμεινε στο Κορακοχώρι, ενώ το περιεχόμενο των συζητήσεών τους παραμένει άγνωστο. Θεωρείται σίγουρο πως οι εξελίξεις τέθηκαν επί τάπητος.

Και όλα αυτά σε άλλη μια κρίσιμη εβδομάδα για τη χώρα, αλλά ευρύτερα για το πολιτικό σκηνικό.

 

Νεότερη ενημέρωση 16:48

 

Το Πρώτο Θέμα αναφέρει τα εξής για το θέμα:

Την ανάληψη «ξεκάθαρης πρωτοβουλίας» ζήτησαν χθες το βράδυ δεκάδες βουλευτές από τον τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστα Σημίτη, με στόχο το ξεπέρασμα της κρίσης που δημιουργεί η διενέργεια δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως πρωθυπουργός αργά το βράδυ δέχθηκε επίσκεψη στο Κορακοχώρι της Ηλείας, όπου και αυτές τις ημέρες διαμένει, από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και δεκάδες τηλέφωνα από νυν υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που τον καλούσαν να παρέμβει μπροστά στο αδιέξοδο.

Στις προσκλήσεις των κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ είναι και η παράλληλη ανάληψη δράσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η χώρα να αποφύγει τον σκόπελο διάλυσης της συμφωνίας της 26ης Οκτώβρη.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο τέως πρωθυπουργός παρακολουθεί τις εξελίξεις και πως εντός της ημέρας αναμένεται να ανέβει στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει κύκλο επαφών και ενδεχομένως θα εκδώσει και ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, εισηγήσεις να ζητήσει την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου δέχεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, που βρίσκεται στην Κίνα.

 

Πηγή

ilialive.gr - protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ