Βλαγκούλης: "Αφήνουν "γυμνές" στην Ηλεία τις πυροσβεστικές δυνάμεις"

Το σοβαρό θέμα της ουσιαστικής ενίσχυσης των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού μας επαναφέρει ο πολιτευτής της Ν.Δ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης τονίζοντας κατηγορηματικάότι κανένα πλάνο δασοπροστασίας μέχρι τώρα, δεν μπορεί να πετύχει εξαιτίας της έλλειψης μέσων και κατάλληλου εξοπλισμού…..

Εδώ και αρκετές μέρες - είπε ο κ. Βλαγκούλης – παρακολουθεί τις δηλώσεις των διοικητών σε όλες τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Ηλείας και την πραγματικά αγωνιώδη προσπάθεια που κάνουν – όχι μόνο ως εσωτερική διαδικασία αλλά και δημόσιος – να πείσουν την κυβέρνηση ότι αυτά που διαθέτουν και στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δεν επαρκούν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, μιας πλήρους αντιπυρικής περιόδου.

Φαίνεται ότι μέχρι τώρα η φωνή τους, δεν έχει εισακουσθεί. Παρά το γεγονός ότι έχουμε μπει ήδη στις ζεστές μέρες και τα πρώτα μηνύματα είναι ανησυχητικά. Μόλις προχθές είχαμε έξι πυρκαγιές μέσα σε μια μέρα και σε διαφορετικά σημεία του Νομού, και χρειάστηκε πολλές φορές η παρέμβαση των πυροσβεστών μας για να τεθούν υπό έλεγχο και να μην έχουν έτσι περεταίρω δυσάρεστες συνέπειες.

Είναι λυπηρό λοιπόν αυτοί οι συνάνθρωποί μας να ρίχνονται στην "μάχη" με τις φωτιές και να μην έχουν σύγχρονα ή λιγότερο τα κατάλληλα μέσα για να υποστηριχθούν. Σίγουρα – πρόσθεσε ο κ. Βλαγκούλης – το ζήτημα των πυρκαγιών και των δυνάμεων της δασοπυρόσβεσης θα πρέπει να αντιμετωπισθεί διαφορετικά και με την ανάλογη προσοχή και σοβαρότητα. Άλλωστε το πρόσφατο παρελθόν μας έχει "διδάξει" ότι αυτό το θέμα το έχουμε "πληρώσει" αρκετά, έτσι ώστε να είμαστε ανήσυχοι και για την σημερινή κατάσταση…

ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/04/2012

ΩΡΑ

07:00 μμ ΛΥΓΙΑ

07:30μμ  ΒΡΑΝΑ

08:00μμ  ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟ ( στο ξενοδοχείο ΦΕΓΓΑΡΟΓΝΕΜΑΤΑ στην κεντρική Πλατεία)

ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07/04/2012

ΩΡΑ

09:00 – 11:00πμ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑ

11:30 – 13:00πμ  ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ

07:00μμ ΛΑΣΤΕΪΚΑ

07:30μμ ΞΥΛΟΚΕΡΑ

08:00μμ ΒΟΥΝΑΡΓΟ

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.