Βλαγκούλης για συντάξεις και επιδόματα ΑμεΑ

Σε κατάσταση απόγνωσης αλλά και σε συνθήκες εξαθλίωσης υποχρεούνται να ζουν τους τελευταίους μήνες τα άτομα με αναπηρίες, αφού εκτός των συνεχών μειώσεων που

δέχονται στο εισόδημά τους καλούνται να στερηθούν πλέον ακόμη και τα πενιχρά προνοϊακά επιδόματα και τις συντάξεις που δικαίως ελάμβαναν.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης αναφερόμενος στους πραγματικά αναπήρους που έπαιρναν συντάξεις για την αποδεδειγμένη αναπηρία τους.

Τόνισε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι μπορεί το Υπουργείο Εργασίας να αποφάσισε και μάλιστα πολύ καλά έπραξε να σταματήσει τις συντάξεις «Μαϊμού» αλλά δυστυχώς δεν μερίμνησε για τους πραγματικούς αναπήρους έτσι ώστε να αποφευχθεί η χρονοβόρα διαδικασία πιστοποίησης καθ’όσον ανοίχθηκε λίστα αναμονής για τον Ιανουάριο του 2012 και μόνο για την κατάθεση δικαιολογητικών των δικαιούχων.

Ακόμη χειρότερο, μετά την κατάθεση δικαιολογητικών να ακολουθήσει άλλη λίστα αναμονής για να ελεγχθούν από επιτροπές που δεν έχουν συσταθεί ακόμη. Σκέφθηκαν όμως οι υπηρεσιακοί παράγοντες μαζί με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, που αποφάσισαν την χρονοβόρα αυτή διαδικασία, πως θα ζήσουν οι πραγματικοί δικαιούχοι ανάπηροι, που έχουν στερηθεί ολοκληρωτικά τις συντάξεις και προνοϊακά επιδόματα, επεσήμανε ο κ. Βλαγκούλης.

Καταλήγοντας ο κ. Βλαγκούλης δήλωσε ότι το μόνο κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας που υπάρχει είναι αυτό που λειτουργεί στο ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου στην Πάτρα για τους τρεις Νομούς (Αχαΐα – Ηλεία – Αιτ/νία) και δεν αρκεί με αποτέλεσμα να παραταθεί ακόμη περισσότερο η χρονοβόρα διαδικασία και αυτό είναι απαράδεκτο και εξωφρενικό, που θέτει σε μεγάλη ταλαιπωρία μια ευπαθή κοινωνική ομάδα την οποία θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι μας με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ