Βλαγκούλης: Δηλώσεις για το σκάνδαλο ΕΛΛ.ΣΤΑΤ.

Η ενδελεχής ποινική διερεύνηση μετά τις καταγγελίες στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας για το φούσκωμα του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 όταν ζητήθηκε το

φθινόπωρο του ίδιου έτους μετά από αφόρητες  πιέσεις του τότε υπουργού Οικονομικών κ. Γ .Παπακωνσταντίνου για να ωφεληθούν κερδοσκόποι εντός και εκτός Ελλάδος, αλλά και για να βλάψει την Ν.Δ, οδήγησε τον αρμόδιο Εισαγγελέα για οικονομικές υποθέσεις σε πολύ θετικά συμπεράσματα για την διάπραξη αξιόποινων πράξεων αλλά και για την ανάγκη περαιτέρω  και μάλιστα σε βάθος διερεύνησης της υπόθεσης και σε όλες τις πτυχές της αλλά και της ποινικής αξιολόγησής της .

Όμως η επίθεση που δέχονται οι αρμόδιοι οικονομικοί Εισαγγελείς από πρώην και νυν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδο, Παπαιωάννου κλπ.) είναι απαράδεκτη, αντισυνταγματική και προσβάλλει την Δικαστική ανεξαρτησία αλλά ακόμη υπονομεύει τους θεσμούς της Δημοκρατίας.  

Είναι απαράδεκτη, που ξεπερνά κάθε όριο νομιμότητας και αντισυνταγματική η παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ.Παπαιωάννου (βουλευτή ΠΑΣΟΚ) που ως γνωστόν ήρθε στο φως της Δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία ζητά από τον Άρειο Πάγο την αντικατάσταση των ερευνόντων την υπόθεση Εισαγγελέων.

Η ενέργεια αυτή του υπουργού Δικαιοσύνης (βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) είναι κατάπτυστη γιατί γίνεται από εκείνον που πρέπει να την προστατεύει ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά επιδιώκει την επιλεκτική χρησιμοποίησή της για να προστατεύσει εκείνους που, όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος, αν πειραχθούν θα γίνει ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

Μετά από όλα αυτά κοινή απαίτηση όλων μας πρέπει να είναι η άμεση περαιτέρω νομική διερεύνηση της υπόθεσης έτσι ώστε όσοι διέπραξαν εγκλήματα που έβλαψαν τον ελληνικό λαό και την χώρα να οδηγηθούν στο φυσικό Δικαστή τους και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες εφόσον προκύψουν γιατί αυτό επιβάλλουν οι Νόμοι και το Σύνταγμα, κατέληξε ο κ. Βλαγκούλης.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ