Βλαγκούλης: Επίσκεψη στο Κ.Υ. Βάρδας

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο πολιτευτής της Ν.Δ  κ. Θόδωρος Βλαγκούλης στο Κέντρο Υγείας Βάρδας. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Βλαγκούλης ενημερώθηκε για τα προβλήματα

που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας από τον Δ/ντη  κ. Γεώργιο Χατζηαλεξάνδρου, τους ιατρούς, το Νοσηλευτικό και το Διοικητικό Προσωπικό.

Ακόμα ο κ. Βλαγκούλης συζήτησε και με ασθενείς αλλά και επισκέπτες εάν τυγχάνουν της εξυπηρέτησης του Κέντρου Υγείας. Ο κ. Βλαγκούλης αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας και ειδικότερα :

•    Την απαράδεκτη αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας ως προς το ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

•    Την παντελή έλλειψη φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, με αποτέλεσμα η προμήθεια να γίνεται από ιδιώτες, ασθενείς, πολιτιστικούς συλλόγους εμπορικό σύλλογο, ακόμη και με δαπάνες των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

•    Την απαράδεκτη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με την κατάργηση των χειρογράφων συνταγογραφήσεων και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση  χωρίς όμως να διατεθούν οι εκτυπωτές και τα computer για να γίνεται με τη μορφή αυτή η συνταγογράφηση  και έτσι να ταλαιπωρούνται οι ασθενείς.

•    Επιπρόσθετα το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει και δυστυχώς οι εποπτεύοντες στο Κέντρο Υγείας είναι απλοί θεατές έως επικίνδυνοι αφού το Κέντρο μπορεί να προβαίνει σε αιμοληψίες δεν μπορεί όμως να έχει αποτελέσματα αφού το μηχάνημα είναι σε αχρησία, με αποτέλεσμα να διαβιβάζονται στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

•    Ακόμη και η προμήθεια του απαραίτητου μηχανήματος για την ψηφιακή ανάγνωση εμφανιστηρίων για τις ακτινογραφίες έγινε από ιδιώτη με δικές του δαπάνες.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν στο Κέντρο Υγείας Βάρδας θα πρέπει να απασχολήσουν τον κατά τόπο αρμόδιο εισαγγελέα γιατί κινδυνεύουν ζωές, αφού το Κέντρο Υγείας είναι το μόνο που εξυπηρετεί όλη την Βόρεια Ηλεία από Λεχαινά έως και την Νότια Αχαΐα.

Ακόμη τόνισε ο κ. Βλαγκούλης ότι η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά, και οι εποπτεύοντες, το Κέντρο Υγείας, κάνουν ότι μπορούν με την συμπεριφορά τους να το αποδυναμώσουν αφού κανένα ενδιαφέρον δε δείχνουν για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του παρ’ ότι γνωρίζουν ότι το Κ.Υ. Βάρδας αντιμετωπίζει 40.000 ιατρικά περιστατικά ετησίως και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πύργου.

Κλείνοντας ο κ .Βλαγκούλης τόνισε ότι διαβίβασε σχετικό έγγραφο στον Τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ κ. Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ζητώντας και την άμεση παρέμβασή του προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Υγείας  Βάρδας προς ανακούφιση και των εργαζομένων αλλά και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που καλύπτουν οι υπηρεσίες του Κέντρου.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.