Βλαγκούλης: Θα απαντήσουν τα Δικαστήρια για την αποζημίωση των καρπουζοπαραγωγών

Την δική τους απάντηση θα δώσουν τα δικαστήρια αφού ο ΕΛΓΑ απάντησε αρνητικά και μάλιστα καθυστερημένα στο από 5-9-2011 εξώδικο που διαβίβασε ο πολιτευτής Ν.Δ κ.

Θόδωρος Βλαγκούλης, σύμφωνα με το οποίο ζητήθηκε να αποζημιωθούν οι πληγέντες καρπουζοπαραγωγοι κατ’εφαρμογή του ισχύοντος κανονισμού για το καλυπτόμενο ζημιογόνο αίτιο της ηλιακής ακτινοβολίας που έπληξε τις καρπουζοκαλλιέργειες.  

Επισημαίνει ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι αναγκάζεται πλέον να προσφύγει στο αρμόδιο Δικαστήριο προκειμένου υποχρεώσει τον ΕΛΓΑ να εφαρμόσει τον κανονισμό αφού οι πληγέντες καρπουζοκαλλιεργητές έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους με την δήλωση καλλιέργειας και την ανάλογη ανάληψη υποχρέωσης καταβολής ασφαλιστικής εισφοράς για τους κινδύνους μεταξύ των οποίων και του προκληθέντος, της ηλιακής ακτινοβολίας πριν την τελική ωρίμανση των προϊόντων.

Ισχυρίζεται ακόμη ψευδόμενος ο ΕΛΓΑ στο έγγραφό του σε απάντηση του εξωδίκου ότι δήθεν οι καρπουζοκαλλιέργειες επλήγησαν μετά την ωρίμανσή τους αφού δεν κατάφεραν οι καρπουζοπαραγωγοί να διαθέσουν την παραγωγή τους λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος πράγμα το οποίο είναι αναληθές και ο ισχυρισμός αυτός θα καταρριφθεί περίτρανα στην επ’ακροατηρίου δικαστική διαδικασία κατά την εκδίκαση της αγωγής.

Ισχυρίζεται ακόμη ο ΕΛΓΑ ότι δεν αναγγέλθηκαν ζημιές για καύσωνα ή από ηλιακή ακτινοβολία προκειμένου προχωρήσει διαδικασία αποζημίωσης σύμφωνα με τον κανονισμό. Και αυτός ο ισχυρισμός όμως είναι απαράδεκτος αφού καμία εντολή υπήρχε προς τους κατά Δήμο αρμόδιους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ προκειμένου δεχθούν δηλώσεις ζημιών από καύσωνα ή ηλιακή ακτινοβολία όπως εξάλλου έπραξαν, μετά όμως από πολιτική απόφαση για την καλλιεργητική περίοδο του θέρους του 2010 και σιωπούν όμως σ’αυτό τόσο οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ όσο και λοιποί ….. εμπλεκόμενοι.

Τέλος στο απαντητικό έγγραφο απευθυνόμενο στον κ. Βλαγκούλη σε απάντηση του εξωδίκου του, γίνεται μνεία στο με αριθ. πρωτ. 131/8-8-2011 έγγραφο του υφυπουργού του ΥΠΑΑΤ κ. Ι. Δριβελέγκα προς Περιφερειάρχη κ. Α. Κατσιφάρα και αντ/ρχη κ. Χ. Καφύρα σύμφωνα με το οποίο εκκαλούντο να καταγράψουν τις ασυγκόμιστες ποσότητες καρπουζιών ανά δημοτικό διαμέρισμα ή περιοχή χωρίς να εξηγείται για ποιόν λόγο εζητήθη αυτή η ενημέρωση, σε τι σκόπευαν ;

Σ’αυτή όμως την αναφορά ας απαντήσουν στους καρπουζοπαραγωγούς οι ίδιοι τόσο ο κ. Περιφερειάρχης όσο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καφύρας και ας αφήσουν τις υπεκφυγές και άλλες παραπλανητικές ενέργειες τους, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βλαγκούλης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ