Βλαγκούλης: Νέα παρέμβαση για τους καρπουζοπαραγωγούς

Μετά από το ναυάγιο της αποζημίωσης από το βακτήριο E-coli για τους καρπουζοπαραγωγούς, την αβεβαιότητα αλλά και την χρονοβόρα διαδικασία αποζημίωσης

από κονδύλια των ΠΣΕΑ, αλλά ακόμη και προς τερματισμό της υφιστάμενης εκκρεμοδικίας αποζημίωσης από κονδύλια του ΕΛΓΑ μετά και τις εξώδικες δηλώσεις – διαμαρτυρίες και αγωγές, λογικό και δίκαιο θα ήταν η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα με την καταβολή στους καρπουζοπαραγωγούς το 50% τουλάχιστον του κόστους παραγωγής των δηλωθεισών καρπουζοκαλλιεργειών.

Τα παραπάνω επεσήμανε ο κ. Βλαγκούλης μετά από χθεσινό διάλογο που είχε με πληγέντες καρπουζοπαραγωγούς. Επεσήμανε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι αν πράγματι είχε την δέουσα πολιτική βούληση η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την άμεση καταβολή στους καρπουζοπαραγωγούς του 50 % του κόστους θα ήταν μία οικονομική ανάσα και έτσι θα μπορούσαν να συνεχίσουν στις περαιτέρω Αγροτικές καλλιέργειες.

Πέραν όμως της λήψεις της πολιτικής αυτής απόφασης θα πρέπει ακόμα η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών να δώσει λύσεις στα ζωτικά άλλα αιτήματα όπως την μη φορολόγηση βάσει των αντικειμενικών πινάκων ανά στρέμμα, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, το πάγωμα των αγροτικών χρεών αλλά και την επιστροφή ΦΠΑ, χωρίς φυσικά την προσκόμιση τιμολογίων πώλησης αφού δεν κατάφεραν να πωλήσουν την καρπουζοπαραγωγή.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο κ. Βλαγκούλης διαβίβασε εκ νέου επιστολή στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.