Βλαγκούλης: Να στηριχθούν οι καρπουζοπαραγωγοί και οι πατατοπαραγωγοί

Την άμεση στήριξη των καρπουζοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών ζητά με επιστολή που διαβίβασε στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ.

Θόδωρος Βλαγκούλης προκειμένου να ανταποκριθούν για μέρος εξόδων για την νέα καλλιεργητική περίοδο, αφού κανένας πλέον δεν τους πιστώνει.

Επισημαίνει ακόμη στην επιστολή του ο κ. Βλαγκούλης ότι οι καρπουζοπαραγωγοί, οι πατατοπαραγωγοί αλλά και λοιποί καλλιεργητές Αγροτικών προϊόντων βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης – αβεβαιότητας – απελπισίας και ανασφάλειας αφού καμία απολύτως βοήθεια και συμπαράσταση δέχθηκαν από την πολιτεία για την χρονιά που πέρασε με αποτέλεσμα σήμερα να αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.

Γι’αυτό εν όψει της οικονομικής αδυναμίας που βρίσκονται σήμερα, ο κ. Βλαγκούλης επισημαίνει την άμεση ανάγκη στήριξής τους με παροχή οικονομικών διευκολύνσεων και συγκεκριμένα της παροχής δανείων από οιανδήποτε Τράπεζα ως κεφαλαίο κίνησης με την εγγύηση του Δημοσίου τουλάχιστο με 300 ευρώ ανά στρέμμα των δηλωθεισών καλλιεργειών της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου αν θέλουμε να παραμείνει ο αγρότης στο χωράφι και να συνεχίσει την αγροτική εκμετάλλευση.

Καταλήγοντας ο κ. Βλαγκούλης επισημαίνει στην επιστολή του ότι μεταφέρει την κραυγή απόγνωσης και απελπισίας των καλλιεργητών μετά από διάλογο που είχε μαζί τους χθες στο πολιτικό του γραφείο στην Αμαλιάδα βλέποντας την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.