Βλαγκούλης: Να τροποποιηθεί η ζώνη προστασίας των Λουτρών Κυλλήνης

Νέα επιστολή διαβίβασε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης στην Υπουργό Τουρισμού κα  Όλγα Κεφαλογιάννη με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό,
με την οποία ζητά την άρση περιορισμών με την τροποποίηση του με αριθμό 4844/1930 Προεδρικού διατάγματος, σύμφωνα με το οποίο καθορίστηκε ζώνη προστασίας για την περιοχή των Λουτρών Κυλλήνης και η επιστολή του έχει ως εξής :                 

      ΠΡΟΣ
      Την Υπουργό Τουρισμού
      κα. Όλγα Κεφαλογιάννη.                    
      Κοιν/ση : Γραφείο Πρωθυπουργού, υπ’όψιν κ. Α. Σαμαρά.
      Κυρία Υπουργέ

Όπως  είναι γνωστό με το νόμο 4844/4-8-1930 θεσπίσθηκε ο καθορισμός ζώνης προστασίας για την περιοχή των Λουτρών Κυλλήνης εκτάσεως κύκλου ακτίνας 1000 μέτρων. Αυτό έχει ως συνέπεια οι ιδιοκτήτες γης, εντός του ως άνω χώρου, να τελούν σε ένα ιδιότυπο  καθεστώς ομηρίας αδύναμοι να εκδηλώσουν οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρωτοβουλία για την αξιοποίηση του ακινήτου τους σε βάρος της προσωπικής αλλά και της γενικότερης προόδου του συγκεκριμένου κοινωνικού χώρου.

Ήδη η πολιτεία προσαρμοζόμενη στις σύγχρονες ανάγκες και παραδοχές παρέσχε τη δυνατότητα στους αρμόδιους φορείς της, με το Ν. 3498/2006, να αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος κατόπιν πλήρους σύγχρονης ορθολογικής  εκτίμησης των πραγμάτων παρέχοντας οδούς διαφυγής από τους στείρους, πλέον, περιορισμούς των διατάξεων του παρωχημένου ήδη, Ν.4844/1930.

Χρήση της προαναφερθείσης δυνατότητος έγινε μόνο στην περίπτωση του Ξενοδοχειακού Ομίλου ΔΑΣΚΑΛΑΝΤΩΝΑΚΗ στον οποίο επετράπη η αξιοποίηση χώρων σε ακτίνα μικρότερη των 1000 μέτρων χωρίς η δυνατότητα αυτή να επεκταθεί και στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες του χώρου αυτού.

Στην προκειμένη περίπτωση παραβιάστηκε η επιταγή του άρθρου 4 του Συντάγματος για την για την ισότητα όλων των Ελλήνων πολιτών απέναντι του νόμου.

Όπως γίνεται ευνόητο, πλέον, στον άδικο και αντιαναπτυξιακό  περιορισμό της αναχρονιστικής νομοθεσίας του 1930 προστέθηκε και το στοιχείο της άνισης μεταχείρισης των ιδιοκτητών γης , που βρίσκεται στον ίδιο κύκλο, έναντι αυτής του προαναφερθέντος ομίλου.

Στα πλαίσια αυτά ο πρώην Δήμος Κάστρου-Κυλλήνης του Νομού Ηλείας διαβίβασε στις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρείας τουριστικών ακινήτων, με το αριθ. πρωτ. 1577/21-04-2009 έγγραφό του, πλήρη Υδρογεωλογική Μελέτη του Εργαστηρίου Υδρογεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών καθώς και σειρά άλλων  υποστηρικτικών εγγράφων, με το αριθ. πρωτ. 1818/07-05-2009, με τα οποία ζητούν τον περιορισμό της απαγορευτικής ακτίνος στα 250 μέτρα, πλην όμως σε καμία απολύτως ενέργεια έχουν προβεί μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, για να δώσουν λύση στο ζωτικό αυτό πρόβλημα.

Δεδομένης της ορθής και επαρκέστατης τεκμηρίωσης του παραπάνω αιτήματος και προς τον σκοπό της επωφελούς, για όλη την κοινωνία της περιοχής, απελευθέρωση των αναπτυξιακών δυνάμεων αυτής, θα πρέπει αν πράγματι στις προτεραιότητές σας είναι η παροχή κινήτρων για τουριστική ανάπτυξη της περιοχής να αποδεχθείτε το δίκαιο αυτό αίτημα και προχωρήσετε τάχιστα στη ρύθμιση του θέματος καθορίζοντας  την ιαματικής περιοριστική περιοχή του εν λόγω χώρου στα 200 μέτρα κυκλικά της ιαματικής πηγής των λουτρών, επιδεικνύοντας έτσι το αναπτυξιακό ενδιαφέρον σας αλλά και για την ίση μεταχείριση όλων των θιγομένων ιδιοκτητών γης της παραπάνω περιοχής.
       
Με  Τιμή
ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ

Α’ Αναπληρωματικός  Βουλευτής ΝΔ  Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor