Βλαγκούλης: Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Ηλείας

Μπροστά στα οξυμμένα προβλήματα που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι του Νομού μας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από το Νοέμβριο 2009 έως την Κυβέρνηση Παπαδήμου, υπήρξε

απλώς θεατής. Τα παραπάνω τόνισε ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Θόδωρος Βλαγκούλης σε συνάντηση που είχε χθες με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κτηνοτρόφων στο Καρδιακαύτι.

Ο κ. Βλαγκούλης αφού άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι μας επεσήμανε ότι η κτηνοτροφία αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τον νομό μας αφού είναι ο Νομός κατ’εξοχή αγροτικός, και οι κτηνοτρόφοι σε μεγάλο βαθμό απορροφούν τα προϊόντα των αγροτικών καλλιεργειών (όπως τριφύλλια, καλαμπόκι κλπ).

Γι’αυτό και θα πρέπει η πολιτεία να στέκεται δίπλα τους καθ’οιονδήποτε τρόπο έτσι ώστε οι κτηνοτρόφοι να νοιώθουν την προστασία αλλά και την βοήθειά της. Αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καμία απολύτως συμπαράσταση και στήριξη έδειξε απέναντί τους.

Ο κ. Βλαγκούλης τόνισε ακόμη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν διαρκώς οι κτηνοτρόφοι είναι το υψηλό κόστος συντήρησης αφού οι τιμές των ζωοτροφών έχουν διαρκή ανοδική πορεία, ενώ η τιμή τόσο του γάλατος όσο και του κρέατος παραμένει τουλάχιστο για μια 15ετία η ίδια με αποτέλεσμα η κτηνοτροφία μας να βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

Ο κ. Βλαγκούλης επεσήμανε ότι μόνο μέσα από ένα συγκροτημένο πρόγραμμα για τους κτηνοτρόφους μπορούν να δοθούν λύσεις στα οξυμμένα και ζωτικά προβλήματά τους, την ύπαρξη του οποίου στερείτο η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.

Αντιθέτως με την ΝΔ και πρόγραμμα ολοκληρωμένο διαθέτει αλλά και την δέουσα πολιτική βούληση έχει για την εφαρμογή του, προκειμένου καταστήσει ανταγωνιστικό τον κλάδο ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου κατέληξε ο κ. Βλαγκούλης.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ