Βλαγκούλης: Σε διάλυση οι ομάδες παραγωγών φρουτολαχανικών

Για τις ομάδες των παραγωγών φρουτολαχανικών που τα επιχειρησιακά τους προγράμματα που εχρηματοδοτούντο από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους που ολοκληρώθηκαν στο

τέλος του 2011, σύμφωνα με το άρθρο 18 παράγραφος 5 του ψηφισθέντος Νόμου «περί συνεταιρισμών» παύει νομικά και η ισχύς των, και οδηγούνται σε διάλυση.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Θόδωρος Βλαγκούλης αναφερόμενος προφανώς στην αβλεψία των αρμοδίων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κατά την σύνταξη του ψηφισθέντος Νόμου «περί συνεταιρισμών».

Τόνισε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι για τις ομάδες φρουτοπαραγωγών που τα επιχειρηματικά προγράμματα συνεχίζουν να εκτελούνται όμως κατ’ εφαρμογή του Νόμου μετά την ολοκλήρωσή των οδηγούνται σε διάλυση και αυτές.

Εν όψει όμως των παραπάνω αβλεψιών και ατελειών του Νόμου «περί συνεταιρισμών» πολύ σωστά η Ν.Δ ως υπεύθυνο κόμμα κατέθεσε ήδη ερώτηση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, σύμφωνα με την οποία ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος αυτού με την τροποποίηση του άρθρου, προκειμένου συνεχίσουν την δραστηριότητά τους οι υφιστάμενες ομάδες παραγωγών και να μη οδηγηθούν σε διάλυση.

Κλείνοντας ο κ. Βλαγκούλης τόνισε ότι η Ν.Δ στέκεται στην πράξη δίπλα στους Αγρότες και όχι στα λόγια σ’αντίθεση με τους λαϊκιστές του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.