Βλαγκούλης: "Όχι άλλη κοροϊδία και εμπαιγμός για τους καρπουζοπαραγωγούς"

Για συνεχιζόμενο εμπαιγμό και κοροϊδία κατήγγειλε την ηγεσία του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης, ο πολιτευτής της Ν.Δ Θόδωρος Βλαγκούλης,  κατά την διάρκεια συζήτησης στην

συγκέντρωση των καρπουζοπαραγωγών που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο της Αμαλιάδας.

Τόνισε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση λήψης απόφασης για τα προβλήματα που έχουν θέσει κατ’ επανάληψη οι καρπουζοπαραγωγοί στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπως την μη φορολογησή τoυς με βάσει των πινάκων αντικειμενικού  προσδιορισμού, την επιστροφή Φ.Π.Α, χωρίς την προσκόμιση τιμολογίων πώλησης αλλά ακόμη και την μείωση της Εισφοράς στον ΕΛΓΑ.

Η επίλυση των αιτημάτων αυτών προβλέπονται από τον Νόμο διότι τόσο η απαλλαγή από την φορολόγηση όσο και επιστροφή του Φ.Π.Α θα έπρεπε  να έχουν περαιωθεί καθ όσον τα αιτήματα αυτά προβλέπονται από τον νόμο και τα κριτήρια αποδοχής  είναι μαχητά.
ΓΙΑ ΤΟ E.COLI.

Τόνισε ακόμη ο κ. Βλαγκούλης ότι αφού το θέμα του E.COLI έχει τελειώσει δεν μπορεί να συνεχίζεται η κοροϊδία και ο αποπροσανατολισμός  προκειμένου να μη διεκδικείται η αποζημίωση από κονδύλια του ΕΛΓΑ .

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΣΕΑ

Για την καταβολή αποζημιώσεων από τα κονδύλια των ΠΣΕΑ ο κ. Βλαγκούλης τόνισε ότι  είναι αόριστο, αβέβαιο αλλά ακόμη και αυτό είναι αποπροσανατολιστικό, επισημαίνοντας  ότι με την ενδεχόμενη αποζημίωση μείωσης από απώλεια εισοδήματος άνω των 30% από ζημιογόνο αίτιο της ηλιακής ακτινοβολίας, γιατί να μη χρησιμοποιηθεί αυτό στον ΕΛΓΑ για αποζημίωση από κονδύλια του.

ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

Αναφερόμενος ο κ. Βλαγκούλης για την αποζημίωση  από κονδύλια του ΕΛΓΑ, στην οποία και επιμένει αφού το συγκεκριμένο ζημιογόνο αίτιο, της διαρκούς  ηλιακής ακτινοβολίας που έπληξε τις καρπουζοκαλλιέργειες πριν την τελική ωρίμανση της, αίτιο καλυπτόμενο  από τον κανονισμό και γι αυτό, κοινοποίησε εξώδικο  για λογαριασμό των  πληγέντων καρπουζοπαραγωγών, στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και του ΕΛΓΑ πλην όμως καμία απάντηση δεν έχει λάβει, θετική ή αρνητική, γι αυτό και την απάντηση – για ενδεχόμενη δικαίωση- των καρπουζοπαραγωγών θα την δώσουν τα αρμόδια δικαστήρια στα οποία και θα προσφύγει ο κ. Βλαγκούλης προς αποφυγή αμφισβητήσεων από οιονδήποτε δυσπιστούντα.

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Συνεχίζοντας, αποδέχεστε την χρήση αυτών
Περισσότερα Ok Απόρριψη