Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Δήλωση για την κατάσταση των νοσοκομείων της Ηλείας

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες ενός συνεχιζόμενου εγκλήματος κατά της ζωής των κατοίκων της Ηλείας. Η αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων των Νοσοκομείων, οι
συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις κλινών και κλινικών έφερε τον πολύπαθο νομό μας στην απόγνωση.

Ημίμετρα και παλινωδίες στο θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων με ειδικευμένους γιατρούς στο Νοσοκομείο του Πύργου δημιουργεί ερωτηματικά για τους χειρισμούς και τις ειλημμένες αποφάσεις. Η Καρδιολογική κλινική, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, το Μικροβιολογικό βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας απορφανίζεται από κλινικές οι οποίες επί σειρά ετών είχαν να επιδείξουν αξιοζήλευτο έργο. Αυτό που επιφυλάσσουν με τη λεγόμενη διασύνδεση είναι να το μετατρέψουν σε Κέντρο Υγείας και να μεταφέρουν το ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό στον Πύργο.

Τα Κέντρα Υγείας του Νομού "αυτοσχεδιάζουν" χωρίς γιατρούς.
Μέχρι τώρα δεν επαρκούσαν οι υπάρχουσες κλίνες για ένα νομό 300.000 κατοίκων. Αντί να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες, να επεκταθούν και να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες υποδομές βλέπουμε τον νευραλγικό τομέα της Υγείας στην Ηλεία να είναι σε αποσύνθεση.
Μήπως υπάρχει σχέδιο ηθελημένης εξόντωσης των πολιτών της Ηλείας;
Μήπως το όνειρο και ο κρυφός πόθος, όσων θέλουν να υπακούουν στην τρόικα, είναι η ιδιωτική υγεία για τους λίγους;

Με την υγεία δεν παίζουμε, ούτε της δίνουμε ασπιρίνες. Κινδυνεύουν ζωές, μην το ξεχνάμε.
Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είμαστε σταθερά και αταλάντευτα υπέρ του δημόσιου συστήματος υγείας και της ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.
Είμαστε σε διαρκή ετοιμότητα να αναδείξουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία. Θα αγωνιστούμε μαζί με όλους τους πολίτες του Νομού, τους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό προσωπικό στον κλάδο της υγείας που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, να δοθεί άμεση προτεραιότητα στο κοινωνικό αγαθό που λέγεται ΥΓΕΙΑ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ