Δήλωση αντιπεριφερειάρχη Ηλείας για τη ΣΕΤΤΗΛ

Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα για τη ΣΕΤΤΗΛ.

«Η διακοπή λειτουργιάς της ΣΕΤΤΗΛ, το κλείσιμο των εγκαταστάσεων της και μεταφορά της στην Πάτρα, στο ΚΕΤΧ, σύμφωνα με όσα  δήλωσε ο Αχαιός υφυπουργός Άμυνας Κ. Σπηλιόπουλος σε ΜΜΕ της Αχαΐας  αποτελεί εχθρική ενέργεια για το νομό  Ηλείας.

Οι δηλώσεις του κ. Υφυπουργού αποτελούν αναίρεση των έγγραφων διαβεβαιώσεων του νυν  Υφυπουργού Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτη, ο οποίος κατηγορηματικά ανάφερε σε έγγραφο του προς εμένα στις 20 Απριλίου 2010 ότι «αναφορικά με τον προβληματισμό και την ανησυχία σας για τη λειτουργία της ΣΕΤΤΗΛ, θέλω να διαβεβαιώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τόσο εσάς προσωπικά, όσο και τον λαό του Νομού Ηλείας ότι ουδεμία σκέψη υφίσταται στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για κατάργηση ή μεταφορά σε άλλο χώρο της ΣΕΤΤΗΛ» αλλά και στην επίσκεψη μου σε αυτόν στις 10-05-11 ο οποίος μου ζήτησε να μεταφέρω στους Ηλείους τη διαβεβαίωση του, ότι η παραμονή και συνέχιση λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ στον Πύργο είναι δεδομένη και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην στάση του Υπουργείου.

Αν υπάρχει θέμα αναδιάταξης των στρατοπέδων, γιατί δεν μεταφέρεται το ΚΕΤΧ Πατρών στον Πύργο στις σύγχρονες και πλήρεις υποδομές της ΣΕΤΤΗΛ αλλά επιλέγεται η λύση διακοπής λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ;

Το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ  δεν πρέπει να μπει στην λογική της μεταφοράς και σταμάτημα  των πάντων στην Αχαΐα (αεροδρόμιο, Ολυμπία Οδός, Σιδηρόδρομος, Κρουαζιέρα κλπ), αλλά όλα να ειδωθούν μεσά από το πρίσμα της περιφερειακής ανάπτυξης και της ανάπτυξης της Περιφερειακής συνείδησης.

Εμείς για το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ επιμένουμε και ζητάμε το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης να τήρηση τα υπεσχημένα και να σταματήσει οποιαδήποτε σκέψη αναστολής λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ και να προχωρήσει στην αναβάθμιση της.

Καλώ τους βουλευτές, τον Δήμο του Πύργου τους Φορείς και τον λαό της Ηλείας ενωμένοι να παλέψουμε για την αποτροπή της διακοπής λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ. Προς σε αυτή την κατεύθυνση θα προβώ και σε δράσεις οι οποίες θα ενισχύουν την προσπάθεια μας για τη μη αναστολή λειτουργίας της ΣΕΤΤΗΛ. 

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών