Δήλωση Αντωνακόπουλου για την χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή

Στην παρακάτω δήλωση προέβη ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος μετά την διαφοροποίησή του στην ψηφοφορία για το νέο Μνημόνιο και την απόφαση της

ηγεσίας του κόμματος να τον θέσει μαζί με τους κ.κ. Κουτσούκο και Δημητρουλόπουλο, εκτός ψηφοδελτίων.

"Με γνώση της Ιστορικής ευθύνης ψήφισα στην τελευταία συνεδρίαση του Ελληνικού κοινοβουλίου. Η ελάχιστη απόσταση από το ¨σημείο μηδέν¨, που χωρίζει την πατρίδα και την κοινωνία μου επέβαλλαν να ψηφίσω θετικά ¨επί της αρχής¨ στη νέα δανειακή σύμβαση.

Στο άρθρο ένα (1) που αφορά τα εργασιακά θέματα, δήλωσα παρόν, αφού έγκαιρα είχα ενημερώσει κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τις επί μέρους ενστάσεις μου σε θέματα αμοιβής και ποιότητας της εργασίας. Εναλλακτικά είχα προτείνει να ακολουθήσει εφαρμοστικός νόμος, όπου θα ρυθμίζονταν τα αντίστοιχα θέματα.

Στα υπόλοιπα άρθρα ψήφισα θετικά. Έτσι έδωσα την δυνατότητα στην Χώρα να μην υποστεί την ¨οριστική βλάβη¨ που θα προέκυπτε από το αρνητικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο Κοινοβούλιο. Καθοριστική σημασία εκτιμώ για την τρόικα έχει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας  ¨επί της αρχής¨ της δανειακής σύμβασης.

Όσον αφορά την τελική μορφή των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, κανένας αυτή την ώρα δεν γνωρίζει. Η πολιτική είναι δυναμική και εξελίξιμη  διαδικασία. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει τα κατάλληλα αντανακλαστικά και λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας.

Εξάλλου καθοριστικό κριτήριο στην διαμόρφωση του ψηφοδελτίου είναι η λαϊκή βούληση καθώς και η δημοκρατική διαδικασία.

Εκτιμώ, όμως ότι προτεραιότητα ΟΛΩΝ μας ΤΩΡΑ είναι η συλλογική μέγιστη δράση για την στήριξη της Χώρας και της Κοινωνίας. Ιδιαίτερα των ανθρώπων που πλήττονται.
Δεν υπάρχει χρόνος και χώρος για δεύτερες υστερόβουλες σκέψεις και ερμηνείες πολιτικών συμπεριφορών".

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor