Δήλωση Κοντογιάννη για τη ΣΕΤΤΗΛ

Δήλωση του βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη για το θέμα της ΣΕΤΤΗΛ.

"Φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρο την Ηλεία. Έτσι μετά από μια σειρά κυβερνητικές αποφάσεις που βάζουν φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής, έρχεται και η απόφαση για μεταφορά της ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα.

Προφανώς η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (στην οποία ανήκει και ο Αχαιός υφυπουργός), δεν υπολογίζει τις διαβεβαιώσεις του μέχρι πρόσφατα επικεφαλής του Υπουργείου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Στο όποιο επιχείρημα προβληθεί περί οικονομικών προβλημάτων και της ανάγκης συγκέντρωσης στρατοπέδων στον ίδιο χώρο, ευλόγως αντιπαραβάλλεται το ερώτημα γιατί να μεταφερθεί η ΣΕΤΤΗΛ στην Πάτρα και όχι το ΚΕΤΧ στον Πύργο;

Η ευθύνη του πολιτικού προσωπικού (Βουλευτών, Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχου) που ανήκουν ή προέρχονται από το χώρο του κυβερνώντος κόμματος είναι τεράστια, όχι γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή είχε προγραμματίσει την αναβάθμισή της και την αναβάθμιση της Σχολής, αλλά γιατί ο νομός που υποτίθεται έχει υιοθετήσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μία εβδομάδα μετά τις εκλογές, καθημερινά υποβαθμίζεται.

Ο λαός της Ηλείας πρέπει να αντιδράσει απέναντι σε μια κυβέρνηση την οποία στήριξε με την ψήφο του, αλλά η ίδια θεωρώντας τον δεδομένο τον εξαπάτησε και τον εκμεταλλεύεται με τον χειρότερο τρόπο, όχι μόνο γιατί δεν του προσφέρει αναπτυξιακές δυνατότητες, αλλά γιατί του στερεί και δεδομένα που επί δεκαετίες ουδείς αμφισβήτησε.

Τελικά ποια συμφέροντα υπηρετούνται με την απομάκρυνση της ΣΕΤΤΗΛ από τον Πύργο και πώς και από ποιους θα αξιοποιηθεί ο χώρος; Μήπως με την μεταφορά του στρατοπέδου επανέρχονται τα σενάρια και για την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών;"

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ