Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις Πολιιτικών Κομμάτων - Φορέων

Λόγω του μεγάλου αριθμού των δελτίων Τύπου που φτάνουν καθημερινά στο ilialive.gr όποτε κρίνεται απαραίτητο, αυτά θα αναρτώνται σε ένα κοινό θέμα με παραγράφους ανά δελτίο.

ΚΚΕ: Ξεδιάντροπα υπέρ των χαρατσιών

Μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθεί η στάση των αστικών κομμάτων που ενώ αποφασίζουν και διευθύνουν μια πρωτοφανή φοροεπιδρομή στο πενιχρό λαϊκό εισόδημα, υποκρίνονται ότι συμπάσχουν με το λαό, όταν δεν του βγάζουν γλώσσα ότι τον χαρατσώνουν «για το καλό του» και δεν του κουνάνε το δάχτυλο για υπακοή της άδικους νόμους της. Το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας την προσήλωσή του στην πολιτική αφαίμαξης του λαού για τη διάσωση της πλουτοκρατίας, επιχείρησε προχτές να ακυρώσει ακόμα και τη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του ΚΚΕ για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Για να κρύψει από το λαό ότι η πολιτική του είναι πολιτική υπεράσπισης των χαρατσιών και των άλλων μέτρων που τον γονατίζουν.

Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ μαζί με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. σαν «μη σοβαρή» και «ανεδαφική»! Κι αυτό γιατί –της είπαν- η υλοποίησή της κοστίζει 4,3 δις. – τόσα δηλαδή αρπάζουν απ’ την τσέπη της – για τα οποία δεν προτείνονται ισοδύναμα μέτρα! Αιτιολογία που δείχνει πως για το πολιτικό προσωπικό των αστών, η φοροαφαίμαξη του λαού, πρόσθετα στα άλλα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, δεν έχει γυρισμό. Μάλιστα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ μόνο που δεν αξίωσαν να της ευγνωμονεί ο λαός, γιατί –της κυνικά ανέφεραν- το χαράτσι της ΔΕΗ απέτρεψε αυξήσεις της αντικειμενικές αξίες και στο πετρέλαιο!

Πρόκληση της αποτελεί και το προσωπείο «κοινωνικής ευαισθησίας» που προβάρει η ΝΔ, διαμαρτυρόμενη για την ταλαιπωρία του κόσμου στα καταστήματα της ΔΕΗ και της εφορίες «χωρίς να βρίσκει καθαρή απάντηση ως της το τι πρέπει να κάνει». Συμφωνεί δηλαδή μ’ αυτή καθαυτή τη ληστεία, αλλά ενίσταται για τη μέθοδο διεκπεραίωσής της! Από κοντά και ο ΛΑ.Ο.Σ. με μοναδική του έγνοια πώς θα εισπραχθούν τα χαράτσια, ζήτησε χτες απ’ την κυβέρνηση να βρει τρόπο.

Άλλωστε, εξαρχής διακήρυττε «καλός νόμος, κακός νόμος, αλλά νόμος». Δηλαδή, το χέρι στην τσέπη και τα κεφάλια κάτω. Στο ίδιο μήκος κύματος, αυτό της «τήρησης του νόμου» βρίσκεται σταθερά και η ΔΗ.ΣΥ. της Μπακογιάννη. Είναι υπόλογοι όλοι για τη ληστεία του λαού, την ίδια ώρα που ενισχύουν ξεδιάντροπα το κεφάλαιο.

Καλούν το λαό να αποδεχτεί αδιαμαρτύρητα τα χαράτσια και με το άλλο χέρι προχωρούν σε μείωση των φορολογικών συντελεστών για της επιχειρηματικούς ομίλους, ενισχύουν με κάθε τρόπο τα μονοπώλια, αφήνοντας τον αμύθητο πλούτο που έχουν συσσωρεύσει ανέγγιχτο. Όλοι μαζί παλεύουν για της αστούς.

Ο λαός, με τη δικιά του συμμαχία, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να αντιπαλέψει την πολιτική της, παλεύοντας για το δίκιο του. Μπορεί να καταργήσει τα χαράτσια, να παρεμποδίσει μέτρα που του φορτώνουν νέα βάρη, να αποσπάσει μέτρα ανακούφισής του. Προϋπόθεση η πάλη του να είναι ταξική, ανειρήνευτη, μαζική, στους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, να συνενώνει όλους όσοι θίγονται σε μια ισχυρή συμμαχία, που της μικρές νίκες θα της αντιλαμβάνεται ως προκαταβολή της οριστικής της, της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, της οικοδόμησης της λαϊκής εξουσίας.

Κολόσακας Άγγελος – μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ

 

1η Οργανωτική Σύσκεψη Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ το Σάββατο στον Πύργο

Κάλεσμα στους νέους και της νέες της Ηλείας απευθύνει η Νεολαία του ΛΑ.Ο.Σ, που πραγματοποιεί την πρώτη της Οργανωτική Σύσκεψη για το 2012 το ερχόμενο Σάββατο 10 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στα Γραφεία της ΝΕ.Ο.Σ Ηλείας που βρίσκονται στην οδό Αυγερινού 5 στον Πύργο.

Η Σύσκεψη είναι ανοιχτή προς όλους τους νέους της περιοχής που επιθυμούν να γίνουν μέλη ή φίλοι της ΝΕ.Ο.Σ και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της Οργάνωσης. Η Οργανωτική Σύσκεψη γίνετε με το βασικό σύνθημα "Στην επίθεσή τους απαντάμε με συμμετοχή" και αναμένεται να ξεκινήσει με την εισήγηση του Υπεύθυνου της ΝΕ.Ο.Σ Ηλείας Διαμαντή Καρασούλα ενώ το λόγο θα πάρουν στη συνέχεια όλα τα στελέχη και μέλη της Νεολαίας.


Επερώτηση Αριστερής Πρωτοβουλίας για το Φράγμα Πηνειού

Με δεδομένα και γνωστά τα προβλήματα παλαιότητας, βλαβών και κακοτεχνιών, πλήρους και εγκληματικής εγκατάλειψης, μη συντήρησης, μη φύλαξης και μεγάλης επικινδυνότητας του φράγματος Πηνειού Ν. Ηλείας. Επικινδυνότητα που επισύρει βαριές ευθύνες, ακόμα και ποινικές για τους υπεύθυνους – αρμοδίους όλων των επιπέδων.

Με δεδομένη την άμεση ανάγκη ασφαλούς μελέτης, επαρκούς χρηματοδότησης και πλήρους επισκευής των θυροφραγμάτων, των υπερχειλιστών και των ηλεκτρομη-χανολογικών εγκαταστάσεων του φράγματος Πηνειού,

Με δεδομένη την ανάγκη επίσπευσης της κατασκευής και λειτουργίας του σημαντικού έργου Ύδρευσης της Αμαλιάδας και των Δήμων του Κάμπου της Ηλείας από τον Πηνειό, χωρίς όμως επιβάρυνση των οξύτατων προβλημάτων του φράγματος.

Με δεδομένο ότι στο σκοτάδι, στο παρασκήνιο και στους διαδρόμους των υπηρεσιών, χωρίς ενημέρωση του Π.Σ., κυκλοφορούν κάποιοι ιδιώτες «επενδυτές» και «σωτήρες» που θέλουν να φτιάξουν και υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στο φράγμα Πηνειού,

Ύστερα απ’ όλα αυτά, εκ μέρους της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» και με βάση το άρθρο 16, παράγραφος 1 του Κανονισμού Λειτουργίας του Π.Σ.,

ΕΠΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ Π.Σ. ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ:

•    Θα προχωρήσουν στην άμεση συγκρότηση και την μόνιμη επί τόπου εγκατάσταση Υπηρεσίας Παρακολούθησης του Φράγματος Πηνειού, από ειδικούς επιστήμονες, τεχνικό προσωπικό και φύλακες;

•    Θα συζητήσουν και πότε στο Π.Σ., ουσιαστικά, ολοκληρωμένα, στο σύνολο και στην αλληλεπίδρασή τους τα προβλήματα του φράγματος Πηνειού (ασφάλεια του φράγματος, άρδευση, ύδρευση, δημόσια – όχι ιδιωτική υδροηλεκτρική αξιοποίηση, εάν αυτή είναι συμβατή με τις άλλες λειτουργίες του);

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ