Δημητρουλόπουλος: Λέμε όχι στη σκληρή λιτότητα και στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους

Ο βουλευτής Ηλείας μέλος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Τάκης Δημητρουλόπουλος με την ολοκλήρωση τη ονομαστικής ψηφοφορίας για το Σχέδιο Νόμου «Κύρωση της Απόφασης

του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που τροποποιεί το άρθρο 136 της ΣΛΕΕ (Συνθήκης Λειτουργίας Ευρωπαϊκής Ένωσης), της Συνθήκης για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας και της Συνθήκης για τη σταθερότητα, το συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση», το καταψήφισε και δήλωσε:

«Μέχρι την  τελευταία στιγμή, η Κυβέρνηση συνεχίζει να ψηφίζει νομοσχέδια που στοχεύουν στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής  και του κοινωνικού κράτους.  Χθες στη Βουλή ψηφίστηκε νόμος που εγκλωβίζει, ακόμη περισσότερο, τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό στην πολιτική της σκληρής λιτότητας.

Με το νόμο αυτό τίθενται ακόμη πιο αυστηροί δημοσιονομικοί περιορισμοί για το μέλλον των Ελλήνων, εξαφανίζοντας και τις όποιες ελπίδες, έντεχνα, καλλιεργούσαν κάποιοι στους πολίτες ότι μετά την κρίση τα πράγματα θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση.

Με το νόμο αυτό εκμηδενίζονται και οι ελάχιστες πιθανότητες για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας.

Να σημειωθεί ότι οι Ευρωσοσιαλιστές διαφωνούν με τη στρατηγική αυτή των συντηρητικών της Ευρώπης που προωθεί το σκληρό δημοσιονομικό σύμφωνο. Ένα δημοσιονομικό σύμφωνο που βαθαίνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, μεγαλώνει την ανεργία και τις κοινωνικές ανισότητες.

Η αγωνία της Κυβέρνησης της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, φέρνοντας αυτό το νομοσχέδιο στη Βουλή, δείχνει ότι θα προχωρήσουν στην μακροχρόνια υλοποίηση των σκληρών υφεσιακών μέτρων που έχουν ήδη αποφασιστεί και συμφωνηθεί».

Να σημειωθεί ότι η Κοινωνία Συμφωνία καταψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Το «όχι» της Κοινωνικής Συμφωνίας βασίζεται στην αντίθεσή μας στο Δημοσιονομικό Σύμφωνο το οποίο προώθησαν οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, παρά την αντίθεση των Ευρωσοσιαλιστών.

Το Σύμφωνο εγκλωβίζει τα κράτη-μέλη και τους λαούς της Ευρώπης σε πολιτικές μονόπλευρης λιτότητας και στην αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, καθώς θέτει νέους αυστηρούς δημοσιονομικούς περιορισμούς χωρίς καμία μέριμνα για την προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Η στρατηγική αυτή επιλογή της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και της εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί σε περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης και στην όξυνση της ανεργίας και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ