Δημητρουλόπουλος: Με προτάσεις και πρωτοβουλίες για την έξοδο της Ηλείας από την κρίση

Στη συγκρότηση ενός άτυπου ομίλου πολιτών για την ανάπτυξη του νομού Ηλείας, στοχεύει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Δημητρουλόπουλος. Αυτό παρουσίασε στη χθεσινή

συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του στον Πύργο το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Δημητρουλόπουλος, κατέθεσε τις προτάσεις του για αυτά που πρέπει όχι απλά να σχεδιαστούν αλλά να υλοποιηθούν για να μπει ο νομός σε μια αναπτυξιακή τροχιά και να βγει από τη μιζέρια.

Μεταξύ άλλων μίλησε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και τον κόσμο στην οικονομία, ενώ προέβλεψε πως η κυβέρνηση που θα εκλεγεί θα είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας κεντροαριστερών δυνάμεων, που όμως θα αναλάβει το δύσκολο έργο για την έξοδο από την κρίση και την ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

«Συγκροτούμε άμεσα άτυπο όμιλο πολιτών για την ανάπτυξη της Ηλείας.    Συμμετέχουν σε αυτόν νομικά και φυσικά πρόσωπα, δηλαδή ΟΤΑ, Επιμελητήρια, Συνεταιρισμοί, Ομάδες, Ενώσεις, πολίτες κ.λ.π.  Έχω ήδη επεξεργασμένη πρόταση δράσεων για την ανάπτυξη του νομού. Πρόταση προσέλκυσης κεφαλαίων και επενδύσεων.

Εργάζομαι στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για τη λειτουργία ενός μηχανισμού που θα πάρει αυτές τις προτάσεις από το χαρτί και θα τις τρέξει για να γίνουν πράξη» είπε ο κ. Δημητρουλόπουλος που έστρεψε το ενδιαφέρον προς δύο βασικούς άξονες – πυλώνες που θα στηρίξουν το εγχείρημα.

«Πρώτον, σε έργα υποδομής που όλο εξαγγέλλονται αλλά δε γίνονται. Αλλά και σε άλλα σημαντικά έργα υποδομής εκτός από τα γνωστά και χρονίζοντα. Δεύτερον, στην αναδιοργάνωση και λειτουργία της οικονομικής ζωής του νομού σε νέες βάσεις με όρους σύγχρονης έρευνας και management σε όλους τους τομείς.

Την γεωργία, την μεταποίηση και την εμπορία, την δυναμική ανάπτυξη των υπηρεσιών και του τουρισμού αλλά και των υπηρεσιών στην υγεία, τον πολιτισμό και την ποιοτική ψυχαγωγία. Όλα αυτά με εμάς τους ίδιους πρωταγωνιστές». Όλα τα παραπάνω βρίσκονται στο χέρι των Ηλείων, ώστε με συντονισμένες κινήσεις να αντιμετωπίσουν τόσο την ανεργία, όσο και την οργάνωση της οικονομίας και της παραγωγής.

Το σκεπτικό του κ. Δημητρουλόπουλου, βασίζεται σε ένα υπαρκτό πλάνο προσέλκυσης επενδύσεων και κεφαλαίων με την σύμπραξη της αυτοδιοίκησης, κάτι που επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στο μέλλον.

Ο βουλευτής Ηλείας ανέλυσε τα δεδομένα της κρίσης κάνοντας λόγο για μια επίθεση των αγορών στη δημοκρατία. Για μια συστημική και παγκόσμια κρίση, με την Ελλάδα να αποδεικνύεται ως τον πιο αδύναμο κρίκο. Δεν έβγαλε έξω από όλα αυτά το πολιτικό σύστημα στο οποίο αναγνώρισε ευθύνες.

«Έχουν διαπραχθεί κατά συρροή λάθη και οφείλουμε με ειλικρίνεια να τα αναγνωρίσουμε και να τα διορθώσουμε.  Δικά μας λάθη είναι η «ποινικοποίηση» της επιχειρηματικότητας και του κέρδους στη συλλογική συνείδηση των Ελλήνων, η αποστροφή σε κάθε ξένο επενδυτή, ο έντονος κρατικός παρεμβατισμός στην οικονομία, η ανάπτυξη συνθηκών διαπλοκής και διαφθοράς, η εύκολη αρπαγή δημόσιου πλούτου ακόμα και από δημόσιους λειτουργούς, η ανοχή στην παρεκτροπή και στην παρανομία από πολίτες και νομικά πρόσωπα  και η αδυναμία περιορισμού της παραβατικής συμπεριφοράς».

Αναφέρθηκε και στους τρόπους αντίδρασης, με την προϋπόθεση της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μίλησε για «νέα κοινωνική κεντροαριστερά» με καθοριστική συμβολή του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ