Δημητρουλόπουλος: ΝΑΙ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ γιατί η Ελλάδα είναι οι Έλληνες

Ανοιχτή επιστολή του βουλευτή Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου.

Αγαπητοί συμπατριώτες,
Η χώρα βρίσκεται στο σημείο μηδέν.
 Το ζήτημα δεν είναι, πια, μόνο οι μισθοί και οι συντάξεις που έχουν καταλήξει να μοιάζουν με επιδόματα.

 Το ζήτημα δεν είναι, πια, η αποσυναρμολόγηση του εθνικού συστήματος υγείας και των δομών της παιδείας.

 Το ζήτημα είναι, πλέον, η ίδια η επιβίωση της χώρας που απειλείται άμεσα από την αποδόμηση του κοινωνικού ιστού.

Αν χάσουμε την ταυτότητά μας, αν χάσουμε την πίστη μας στην Ελλάδα, αν παραδεχτούμε ότι η οικοδόμηση μιας δίκαιης κοινωνίας είναι ανέφικτος στόχος, τότε δεν υπάρχει μέλλον και κάθε ανθρωποκεντρική ιδεολογία θα έχει ηττηθεί από τις δυνάμεις των «αγορών» και τους ντόπιους υπηρέτες τους.

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Όταν με τιμήσατε με τη ψήφο σας και με αναδείξατε βουλευτή Ηλείας, μου υποδείξατε ταυτόχρονα να σταθώ ασυμβίβαστα κοντά σας.
Ασυμβίβαστα στο δρόμο που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου με τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.  

Υπό αυτές τις συνθήκες η μόνη επιλογή ελπίδας και προοπτικής ήταν η ένταξή μου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  της Λούκας Κατσέλη και του Χάρη Καστανίδη.

Απ’ τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ διάλεξε να διαρρήξει  τη σχέση του με το λαό και να συμπορευθεί με τις δυνάμεις των αγορών εγώ διάλεξα να επιμείνω.
Να επιμείνω στο ότι δεν είναι μάταιο το αυτονόητο δικαίωμα, το δικό μας και των παιδιών μας, στην υγεία, στην παιδεία, στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην εθνική ανεξαρτησία.

Να επιμείνω στο ότι μαζί μπορούμε και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για να μείνουν στο προσκήνιο οι ιδέες και οι αξίες του σοσιαλισμού.
Μέσα στην Ευρώπη, με τους λαούς της Ευρώπης, απέναντι στην τυφλή οικονομική βία των παγκόσμιων τραπεζιτών που θέλουν να γίνουν παγκόσμιοι κυβερνήτες.

Τα διλλήματα των ημερών όπως :
•    Μέσα ή έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
•    Μέσα ή έξω από το ευρώ.
•    Χρεοκοπία ή όχι χρεοκοπία,
είναι ψευτοδιλήμματα και αποπροσανατολίζουν από το βασικό ερώτημα που είναι :

Με την κοινωνία ή με τις αγορές :

Όποιοι είναι με τις «αγορές» ας στηρίξουν τις δυνάμεις της συντήρησης, τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού που έχουν ταυτιστεί με αυτές .
Όσοι διαφωνούν με τις συμφωνίες που έχουν ήδη συνυπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος και ήδη έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν , από κοινού, ας το δείξουν.
Οι εκλογές είναι η μοναδική ευκαιρία να το αποδείξουν τώρα.
Ο Ιούνιος θα είναι αργά.

Πηγή

ilialive.gr

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.