Δημητρουλόπουλος σε Ηλείους δημάρχους: "Να συνδιαμορφώσουμε μια επενδυτική πρόταση"

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Τάκη Δημητρουλόπουλου  πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, συνάντηση με τους Δημάρχους του νομού. Στη

συνάντηση ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας - Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, ο αντιδημάρχος Πύργου κ. Αντώνης Καράμπελας, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές,  ο αντιδήμαρχος Πηνειού κ. Βασίλης Κασσιανός και ο κ. Αντώνης Αποστολόπουλος και ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως κ. Τάσος Λαμπρόπουλος.

Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Δημητρουλόπουλος ενημέρωσε τους Δημάρχους για την πρωτοβουλία που έχει πάρει, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και αύξηση του τοπικού προϊόντος.

Αυτό θα γίνει μέσα από μια σειρά αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και επενδύσεων που μπορούν να γίνουν στην Ηλεία. Όπως τόνισε ο κ. Δημητρουλόπουλος σ’ αυτή την κρίσιμη και δύσκολη εποχή που ζούμε οφείλουμε όλοι μας να μην μένουμε παθητικοί θεατές αλλά να γίνουμε ενεργοί διαμορφωτές των εξελίξεων.

Για να συμβεί αυτό, ο κ. Δημητρουλόπουλος, ζήτησε από τους Δημάρχους να συνδιαμορφώσουν μια αναπτυξιακή πρόταση για το Νομό που να περιλαμβάνει συγκεκριμένες προτάσεις με γνώμονα την αύξηση του τοπικού προϊόντος και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, δηλαδή προτάσεις για παραγωγικές και βιώσιμες δραστηριότητες.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι αφού αναφέρθηκαν στην ανάγκη για την υλοποίηση βασικών έργων υποδομής (μεταφορικές υποδομές κλπ) αναφέρθηκαν σε μια σειρά από παραγωγικές δραστηριότητες που θα μπορούσαν να γίνουν στην περιοχή τους είτε υπό τη μορφή επενδύσεων είτε υπό τη μορφή επιχορηγήσεων.

Τέλος συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν, στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρώσουν ένα σχέδιο για την περιοχή τους που θα περιλαμβάνει τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής και ακόμη τι μπορεί και πρέπει να γίνει.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος, αφού ευχαρίστησε τους Δημάρχους που απεδέχθησαν την πρόσκλησή του, τόνισε ότι η πρωτοβουλία του αυτή υπερβαίνει τις πολιτικές τοποθετήσεις του καθενός και οδηγείται από την ανάγκη να γίνουν επενδύσεις στην Ηλεία, ενημέρωσε δε τους παρευρισκόμενους ότι ήδη έχει ξεκινήσει την προσπάθεια για αναζήτηση επενδυτών και χρηματοδοτήσεων.

Ο κ. Δημητρουλόπουλος για τον ίδιο λόγο συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Κανελλόπουλο και έχει ζητήσει συνάντηση και με άλλους παραγωγικούς φορείς.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών