Διεκδικεί δυνατά έδρα στην Ηλεία το ΚΚΕ με Κώστα Καζάκο

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης του Πάσχα το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην Ηλεία. Το όνομα του βουλευτή Κώστα Καζάκου, είναι ένα από τα ισχυρότερα για την Αριστερά

στο νομό και πλέον το ΚΚΕ διεκδικεί μια από τις έξι έδρες με πολύ μεγάλες πιθανότητες.
Η παρουσία του στην Ηλεία δίνει άλλη προοπτική συνολικά στο ψηφοδέλτιο του νομού, που περιλαμβάνει εκτός του Κώστα Καζάκου τους Τρύφωνα Αθανασόπουλο, Άβα Βαγγελάτου, Χρήστο Γιάνναρο, Χρήστο Γιαννόπουλο, Γιώργο Καραπάνο, Ιωάννα Κουτρουμπή και Ζωίτσα Τσάση.

Την παρουσίαση την έκανε ο Αλέκος Αρβανιτίδης μέλος της Επιτροπής περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

"Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία της εκλογικής αναμέτρησης. Μας χωρίζουν μόνο 20 μέρες. Από αυτό το βήμα απευθύνουμε προσκλητήριο μάχης σε κάθε βασανισμένο εργάτη και εργάτρια, σε όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού Ηλείας, στην νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν το ζυγό της εκμετάλλευσης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και τους καλούμε στις εκλογές στις 6 Μάη να κάνουν ένα μεγάλο βήμα, ένα μεγάλο άλμα και να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Αυτό θα είναι το ξεχωριστό ποιοτικό στοιχείο των βουλευτικών εκλογών, το καινούργιο που αυτές μπορούν να φέρουν, το πραγματικά νέο μήνυμα. Όσο πιο ισχυρό θα αναδειχθεί το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατό θα ακουστεί και το μήνυμα των βουλευτικών εκλογών.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι η λύση για το λαό.

Με ισχυρό ΚΚΕ, την επαύριο των εκλογών, να προκύψει μια δυνατή, μια ορμητική λαϊκή συμμαχία πιο δυνατή από ότι ήταν μέχρι σήμερα. Μια λαϊκή συμμαχία  η οποία θα επιδιώξει να αποκρούσει τα αντιλαϊκά μέτρα, και αυτά που προωθούνται και αυτά που έρχονται, τα οποία θα είναι τρομακτικά χειρότερα από αυτά που ο λαός έχει γνωρίσει με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και την τωρινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας.
Σε γενικές γραμμές αυτό σημαίνει να γίνουν κοινωνική-λαϊκή περιουσία τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, ο πλούτος που παράγεται, ώστε να γίνει ο λαός αφέντης και νοικοκύρης στον τόπο του, στην δούλεψη του.

Πρακτικά αυτό σημαίνει αποδέσμευση από την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και ο λαός στο τιμόνι της εξουσίας. Καμιά φιλολαϊκή διακυβέρνηση δεν μπορεί να προκύψει όσο η χώρα μας και τα φτωχά λαϊκά στρωματά θα βρίσκονται στο στόμα της λυκοσυμμαχίας.

Στο πλαίσιο της ΕΕ και χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες και τους βιομηχάνους φιλολαϊκή λύση και φιλολαϊκή διακυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει.
Το ΚΚΕ ξεχωρίζει για την εναλλακτική πρόταση εξουσίας που αυτό έχει.

Πάνω από όλα όμως ξεχωρίζεί γιατί αποδείχτηκε κόμμα παντός καιρού, ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να υπερασπίζεται το λαϊκό συμφέρον σε όλες τις συνθήκες, σε ανηφόρες και κατηφόρες, σε στροφές και να μένει πάντα σταθερό στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές και ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά και αριστερά στα διάφορα αναχώματα και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονόδρομους της ΕΕ, από τους μονόδρομους της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Καλούμε τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και τους οπαδούς, να δώσουν με αυταπάρνηση αυτή την μάχη. Να μην χαθεί ούτε ένα λεπτό, να κάνουν την μέρα νύχτα.
Να δώσουν τη μάχη ώστε να φτάσει παντού η πρόταση του ΚΚΕ, η πρόταση διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση υπέρ του λαού.

Να μην υπάρξει ούτε ένας άνθρωπος που θέλει να κάνει κάτι το διαφορετικό, που θέλει λύση και είτε από άγνοια, είτε γιατί παραπλανήθηκε από τα κόμματα εξουσίας, είτε γιατί φοβήθηκε από την αντιδραστική προπαγάνδα, δεν έχει κάνει ακόμα αυτό το άλμα, αυτό το βήμα της υπερψήφισης του ΚΚΕ.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να υπάρξει νικητής και ηττημένος. Νικητής ο λαός σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός στην αναμέτρηση του με τα μονοπώλια και τα πολιτικά τους στηρίγματα.
Για να βγει νικητής ο λαός πρέπει να ηττηθούν η αντιλαϊκή πολιτική πλουτοκρατίας-ΕΕ, η πολιτική των μονοπωλίων και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο λαός πρέπει να αποδειχθεί νικητής απέναντι στα τρομοκρατικά διλήμματα τα οποία θα γίνουν πολύ χειρότερα μέχρι την ώρα που ανοίγουν οι κάλπες. Τρομοκρατούν αυτοί που θέλουν ένα λαό ηττημένο, πεσμένο κάτω για να περάσουν σαν οδοστρωτήρας τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.  

Παραπλανούν αυτοί που θέλουν κυριολεκτικά να πατήσουν πάνω στη δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση, προβάλλουν δήθεν εύκολες λύσεις. Οι λύσεις για το λαό ποτέ δεν ήταν και δεν είναι εύκολες. Η λύση όμως που προτείνει το ΚΚΕ είναι και λαϊκή και φιλεργατική και ρεαλιστική γιατί ακριβώς συμφέρει το λαό και εξαρτάται από το λαό να γίνει πραγματικότητα.

Με την σημερινή μας παρουσίαση του Ψηφοδελτίου θέλουμε να σημάνουμε σάλπισμα αγώνα για τις επόμενες ημέρες. Είναι μέσα στις δυνατότητες μας να μιλάμε την επόμενη των εκλογών για κουμουνιστή βουλευτή στο νομό Ηλείας.

Η κάθοδος στο νομό μας, του Κώστα Καζάκου, βουλευτή επικρατείας του κόμματος, ο οποίος τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου σηματοδοτεί μια τέτοια προσπάθεια, μια τέτοια στοχεύσει. Η εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο νομό Ηλείας ,θα είναι στήριγμα για κάθε εργάτη και εργάτρια, για κάθε άνεργο, για όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα του νομού μας, τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους ώστε να έχουν την δική τους φωνή στο κοινοβούλιο και ταυτόχρονα το δικό τους αποκούμπι για την οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς, για την προώθηση της λαϊκής αντεπίθεσης.

Οι βουλευτικές εκλογές είναι μια ευκαιρία. Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα να την αξιοποιήσουν βγάζοντας συμπεράσματα και διαμορφώνοντας κριτήριο ψήφου την ίδια τους την πείρα.

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΗΛΕΙΑΣ του ΚΚΕ

Αθανασόπουλος Τρύφων του Δημητρίου. Γεννημένος το 1962 στην Ροβιά Ανδρίτσαινας. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηλείας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας. Συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ. Διατέλεσε δήμαρχος Ανδρίτσαινας από το 2003 έως το 2010. Μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας.

Βαγγελάτου Χρυσαυγή (Άβα) του Ηλία. Γεννημένη στον Πύργο. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέλος Γραμματείας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηλείας και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας. Συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ. Μέλος της ΟΓΕ.

Γιάνναρος Χρήστος του Παναγιώτη. Γεννημένος το 1980 στην Παλαιοβαρβάσαινα Ηλείας. Μηχανολόγος μηχανικός. Γραμματέας της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Επικεφαλής της Ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

Γιαννόπουλος Χρήστος του Δημοσθένη. Γεννημένος το 1964 στην Ζαχάρω. Αγρότης. Μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ, και μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας. Δημοτικός Σύμβουλος Ζαχάρως με την Λαϊκή Συσπείρωση.

Καζάκος Κωνσταντίνος του Αναστασίου. Γεννημένος στον Πύργο το 1935. Βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ από το 2007. Ηθοποιός. Πρωταγωνιστής και σκηνοθέτης σε πολλές κινηματογραφικές, θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Διατέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Πολιτιστικής Κίνησης ανέπτυξε πλούσια δράση στον τομέα του Πολιτισμού.

Καραπάνος Γεώργιος του Νικολάου. Γεννημένος το 1953 στην Αμαλιάδα. Ελεύθερος επαγγελματίας. Μέλος της Ν.Ε. Ηλείας του ΚΚΕ. Δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμαλιάδας από το 1999 ως το 2002. Νομαρχιακός σύμβουλος από το 2007 έως το 2010. Περιφερειακός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση. Μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας.

Κουτρουμπή Ιωάννα του Αθανασίου. Γεννημένη στην Αμαλιάδα. Τραπεζοϋπάλληλος. Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Πύργου. Μέλος της ΟΓΕ. Μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Ηλείας.

Τσάση Ζωή του Νικολάου. Γεννημένη στην Πάτρα. Ξενοδοχοϋπάλληλος. Πρόεδρος του σωματείου Ξενεδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης και περιχώρων. Μέλος της ΟΓΕ.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών