Διπλή η εκδήλωση για το θαλάσσιο περιβάλλον

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ο Τομέας Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, η Αναπληρώτρια Τομεάρχης κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση

«Υδροναύτες» με την αρωγή του Δήμου Ήλιδας σας καλούν να συμμετέχετε στην οικολογική δράση καθαρισμού του βυθού, που συνδιοργανώνουν στην περιοχή «Παλούκι» του Νομού Ηλείας. Την εκδήλωση υποστηρίζουν ο ωκεανογράφος του National Geographic, Ενρικ Σάλα, καθώς και ο Πιερ Υβ Κουστώ, οι οποίοι συμμετέχουν στην Ομάδα Δράσης «Ωκεανοί» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Στις 11.30 οι εθελοντές δύτες θα πραγματοποιήσουν υποβρύχιο καθαρισμό της περιοχής, ανέλκυση των συγκεντρωμένων απορριμμάτων περιμετρικά του χώρου ελλιμενισμού των σκαφών, διαχωρισμό τους και προώθηση των ανακυκλωμένων υλικών στους αντίστοιχους φορείς ανακύκλωσης. Μαθητές, πολίτες, μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων θα συμμετέχουν στον καθαρισμό της παραλίας και θα συνδράμουν τους «Υδροναύτες» στο έργο τους. Στη δράση θα συμμετέχει και το «Δίκτυο Αφύπνισης Πολιτών».

Στις 13.30 στην Αίθουσα του Λαζαράκειου Δημοτικού Μεγάρου Ηλιδας σε Ενημερωτική Εκδήλωση ανοικτή για το κοινό θα προβληθεί το ντοκυμαντέρ «Τα μυστικά της Μεσογείου», που υπογράφουν ο ωκεανογράφος του National Geographic, Ενρικ Σάλα και ο επικεφαλής της Ομάδας Δυτών Cousteau, Πιερ Υβ Κουστώ.  Επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων θα μιλήσουν για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Το συντονισμό της συζήτησης θα έχει η Βουλευτής Επικρατείας, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κα. Αυγερινοπούλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στην Εκδήλωση θα μιλήσουν:
Δρ. Μίλτος Βασιλόπουλος, Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Χημικός Μηχανικός
Παναγιώτης Τασιαδάμης, Πρόεδρος Δ.Σ. της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»
Δρ. Πέτρος Αχιλλεόπουλος, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος και Υποδομών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  Διδάκτωρ Ωκεανογραφίας,
Βασίλης Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Γραφείου Πάτρας Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ)
Ευάγγελος Αλεβίζος, περιβαλλοντολόγος, συντονιστής τμήματος περιβαλλοντικών ερευνών και μελετών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ»
Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Πρόεδρος «Δικτύου Αφύπνισης Πολιτών»
Χριστόφορος Καπόπουλος: Ειδικός σε θέματα διάβρωσης των ακτών, Πολιτικός Μηχανικός, Γεωλόγος
Γιώργος Τζανάκης, Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Προστασία και Ανάδειξη του Υποβρύχιου Περιβάλλοντος και της Χερσαίας Περιοχής του»
Φώτης Κουρούβανης, Διεθνολόγος με ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο Περιβάλλοντος και Θάλασσας, Μέλος Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ