Ενημέρωση της Επ Οικονομικών της Βουλής για την Ολύμπια Οδό ζήτησε ο Μιχάλης Κατρίνης

«Η κατασκευή της Ολύμπιας Οδού, του κλειστού αυτοκινητόδρομου, αποτελεί για την Δυτική Ελλάδα και πρωτίστως για την υποβαθμισμένη χρόνια τώρα

Δυτική  Πελοπόννησο, έργο ζωτικής σημασίας, έργο υψίστης δυναμικής για την ανάπτυξη του υποβαθμισμένου δυτικού ηπειρωτικού κορμού της χώρας και ιδίως του γεωγραφικού διαμερίσματος της Πελοποννήσου».

Τα παραπάνω αναφέρει ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης  σε επιστολή του προς τον Υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων κ. Μ. Βορίδη ζητώντας του ταυτόχρονα να ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής  σχετικά με τους τρόπους και τη δυνατότητα τροποποίησης της σύμβασης παραχώρησης για την κατασκευή της Ολύμπιας Οδού ξεκαθαρίζοντας ότι «θα πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση του έργου μέσα από την απρόσκοπτη χρηματοδότηση αυτού και χωρίς καμία «περικοπή» στο φυσικό αντικείμενο», όπως αναφέρει.

Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται και στον υφυπουργό κ. Γ. Μαγκριώτη, ο κ. Κατρίνης τονίζει ότι το έργο καρκινοβατεί χωρίς ωστόσο να υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για το μέλλον αυτού, απ’ το οποίο εξαρτώνται  και έχουν  «επενδύσει» εκατομμύρια ελλήνων της περιφέρειας.

«Για το σύνολο των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η άμεση επανέναρξη των εργασιών για τη υλοποίηση των τμημάτων Κόρινθος – Πάτρα και Πάτρα- Πύργος, και η άμεση επαναχάραξη του τμήματος Πύργος- Τσακώνα στα πλαίσια των συμβάσεων παραχώρησης που έχουν υπογραφεί χωρίς ωστόσο να υπάρξει ουδεμία αλλαγή και «έκπτωση» στο φυσικό αντικείμενο του έργου», αναφέρει ο κ. Κατρίνης.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τα διάφορα σενάρια, τα οποία εξετάζονται για την υπερπήδηση των σκοπέλων σε ότι αφορά στην εκτέλεση των εργασιών για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, δεν απαντούν στην πράξη και με δεδομένο ότι το πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων έχει βαλτώσει, αυτό δεν αποτελεί λύση για την απεμπλοκή του έργου λαμβάνοντας υπόψη ότι στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων της Χώρας για το έτος 2012 έχουν εγγραφεί πιστώσεις -Εθνικοί Πόροι- μόλις 1,7 δις ευρώ.
Την επιστολή συνυπογράφει και ο κ. Α. Παπαδόπουλος βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor