Ενισχύονται άμεσα με ιατρικό προσωπικό ΓΝ Πύργου - ΚΥ Ζαχάρως - περιφερειακά ιατρεία σε όλη την Ηλεία

Πρωτοβουλία για την ενίσχυση των ιατρικών μονάδων του Νομού Ηλείας ανέλαβε η  Βουλευτής Ν.Δ, κα.Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία με αφορμή τις
ουσιαστικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή πραγματοποίησε χθες επίσκεψη εργασίας στο Υπουργείο Υγείας και συζήτησε με υπηρεσιακούς παράγοντες τα προβλήματα, που παρατηρούνται στον χάρτη υγείας ολόκληρου του Νομού.

Σε χθεσινή συνάντηση εργασίας με τον διευθυντή του γραφείου του Υπουργού Υγείας, κ.Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπου η  Βουλευτής παρέδωσε λίστα ελλείψεων από όλες τις υγειονομικές μονάδες της Ηλείας, ο κ. Πεντέας ενημέρωσε την κα. Αυγερινοπούλου ότι η Ηλεία θα λάβει άμεσα τη μεγαλύτερη ενίσχυση των τελευταίων ετών, προκηρύσσοντας και ολοκληρώνοντας τις διαδικασίες πρόσληψης ιατρικού προσωπικού, τόσο για το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, όσο και για Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, που σήμερα υπολειτουργούν ή είναι κλειστά.

Συγκεκριμένα, στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου προκηρύσσονται σήμερα για να πληρωθούν οχτώ θέσεις επικουρικών ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως είχε πρόσφατα ζητήσει η διοικήτρια του νοσοκομείου, προκειμένου να επαναλειτουργήσει πλήρως η μεγαλύτερη ιατρική μονάδα και να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά.  Η προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για επικουρικούς ιατρούς στο Γ.Ν Πύργου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του και αφορά 2 καρδιολόγους, 2 νεφρολόγους, 1 ακτινοδιαγνώστη, 1 ιατροδικαστή, 1 παθολόγο, 1 βιοπαθολόγο. Αιτήσεις μπορούν να γίνουν έως 5 Σεπτεμβρίου.

Στο  Κέντρο Υγείας Ζαχάρως, που σήμερα υπολειτουργεί, διορίστηκαν και θα τοποθετηθούν άμεσα 1 αγροτική ιατρός στο Κέντρο Υγείας και 1 αγροτικός ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Μηλέας. Έτσι θα λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που είχε η συγκεκριμένη μονάδα με τις εφημερίες. Να σημειωθεί ότι το Κ.Υγείας Ζαχάρως από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο είχε πραγματοποιήσει 13.441 ιατρικές πράξεις, παρ’ό,τι είχε μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό.

Παράλληλα, θα καταβληθεί προσπάθεια να αντιμετωπιστούν σύντομα και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. Θέσεις αγροτικών ιατρών θα προκηρυχθούν άμεσα και για τα Περιφερειακά ιατρεία Γιαννιτσοχωρίου και Φιγαλείας.
Σε ό, τι αφορά το Περιφερειακό Ιατρείο Ανδραβίδας, οι τοποθετήσεις των δύο ιατρών θα προχωρήσουν αμέσως μόλις δοθούν οι σχετικές πιστώσεις από το Υπουργείο Οικονομικών.

«Η κυβέρνηση καταβάλλει σοβαρές προσπάθειες λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να αντιμετωπίσει την έλλειψη στελεχιακού δυναμικού και υλικοτεχνικής υποδομής στις μονάδες παροχής υγειονομικής φροντίδας. Εργάζεται για την αναβάθμιση των υγειονομικών υπηρεσιών, όπως είχε άλλωστε υποσχεθεί στους Ηλείους, ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Στην Ηλεία, χρειάζεται -όπως έχω προτείνει-να εργαστούμε για να συμπληρωθούν οι υπάρχουσες δομές, με ένα Κέντρο Φροντίδας Χρονίως Πασχόντων, με κινητή ιατρική μονάδα για τις ορεινές περιοχές και με Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Περιβαλλοντικής Υγείας».

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών