Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης παίρνει ο Σαμαράς

Στις 12.30 το μεσημέρι ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να πάρει την διερευνητική εντολή
σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Σαμαράς θα επιχειρήσει να κλείσει το θέμα του σχηματισμού κυβέρνησης ακόμη και σήμερα. Άλλωστε στις πρώτες δηλώσεις του χθες ξεκαθάρισε ότι «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και θα κυβερνηθεί και ότι είναι ανάγκη να σχηματιστεί κυβέρνηση το συντομότερο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έβαλε το πολιτικό του πλαίσιο και προσδιόρισε τους στόχους του λέγοντας ότι είναι «η παραμονή της χώρας στο ευρώ» ενώ πρόσθεσε ότι «θα εργαστούμε, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για να προσθέσουμε στις υποχρεώσεις μας, τις αναγκαίες πολιτικές, για την ανάπτυξη και για την αντιμετώπιση της ανεργίας». Κάλεσε δε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν σε αυτούς τους στόχους να συμμετέχουν στον σχηματισμό «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας».

Πάντως από την πρώτη δήλωση του κ. Σαμαρά δεν υπήρξε η λέξη «επαναδιαπραγμάτευση» ή έστω «τροποποίηση» του Μνημονίου ενώ αντίθετα υπογράμμισε ότι «θα τιμήσει την υπογραφή του» για να μην ανησυχήσουν οι ευρωπαίοι εταίροι. Άλλωστε χθες όταν ξεκαθάρισε η εικόνα τον κ. Σαμαρά πήραν τηλέφωνο η κυρία Αγγέλα Μέρκελ, ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Μαρτένς οι οποίοι βέβαια του επισήμαναν ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 Ο κ. Σαμαράς συνομίλησε χθες με τον κ. Αλέξη Τσίπρα ο οποίος τον συνεχάρη και του είπε ότι «πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση» χωρίς όμως τον ΣΙΡΡΙΖΑ που θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση. Όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Τσίπρας θα είναι αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς απάντησε «προφανώς» αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην πρώτη συζήτηση δεν υπήρξε προσέγγιση για συμμετοχή του δεύτερου κόμματος στην κυβέρνηση. Σύντομες συνομιλίες είχε χθες ο κ. Σαμαράς και με τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και με τον κ. Φώτη Κουβέλη που όπως  λένε και στελέχη της ΝΔ «είναι πιο κοντά στους στόχους του και στο  πλαίσιο της παραμονής στο ευρώ και της συμπλήρωσης της οικονομικής πολιτικής με αναπτυξιακά μέτρα».

Ο κ. Σαμαράς θα επιδιώξει συναντήσεις στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής με όλους του πολιτικούς αρχηγούς εκτός του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής.

Με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλή θα μπει στην ουσιαστική συζήτηση για το κυβερνητικό σχήμα και τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ