Εξετάζεται η πρόταση για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε ΓΟΕΒ - ΤΟΕΒ

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξετάζει την πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργου Κοντογιάννη για παροχή κινήτρων προς τους ΓΟΕΒ

και ΤΟΕΒ προκειμένου να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις δικές τους ανάγκες σε ενέργεια αλλά και να πουλάνε ρεύμα προς τη ΔΕΗ, προκειμένου να καλύψουν σταδιακά το χρέος τους.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκανδαλίδη σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Συγκεκριμένα: «Η αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και εξετάζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, προκειμένου οι Ο.Ε.Β να δύναται να εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά στις στέγες των αντλιοστασίων που λειτουργούν με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και τη συνεπακόλουθη μείωση των λειτουργικών τους δαπανών».

Πηγή

Δελτίο Τύπου

28ης Οκτωβρίου 1
Πύργος Ηλείας
Τηλ: 26210-30400
Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976-869414
Εμπορικό Τμήμα: 6945556212
Email: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2011 Ηλεία Live!. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo  Όροι χρήσης - Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.