Επιστολή Αντωνακόπουλου προς Μόσιαλο, για την ΕΡΑ Πύργου

Επιστολή προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Μόσιαλο, για τον Κρατικό Ραδιοφωνικό Σταθμό Πύργου, απέστειλε ο βουλευτής Ηλείας Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σε αυτή κάνει λόγο για «Ιστορικό, απαράγραπτο λάθος» σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κατάργησής του. Ο κ. Αντωνακόπουλος χαρακτηρίζει την ΕΡΑ Πύργου ως βιώσιμη, με ιστορική προσφορά και απαραίτητο εργαλείο ανάπτυξης». Δεν παραβλέπει να νέα δεδομένα στη χώρα και την λανθασμένη διαχείριση της ΕΡΤ καθ’ όλον το μεταπολιτευτικό διάστημα λειτουργίας της, κάνοντας λόγο για φαινόμενα ημετερισμού, μικροπολιτικής και φαυλοκρατίας ενίοτε. «Χτίστηκαν επαγγελματικές και πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτά τα φαινόμενα. Οι μόνοι που δεν είχαν ευθύνη ήταν οι εργαζόμενοι οι οποίοι αμείβονταν είτε με παροχή υπηρεσίας (μπλοκάκι) είτε στα πλαίσια των συλλογικών συμβάσεων εργασίας».

Σχολιάζει την κατάσταση του επαρχιακού Τύπου που φθίνει διαρκώς με την κρατική διαφήμιση να έχει σχεδόν εξαφανιστεί. «Διάφοροι ενδιάμεσοι με το αζημίωτο μοιράζουν διαφημίσεις φορέων δημόσιου χαρακτήρα. Η αγορά βιώνει πρωτόγνωρη κρίση και τα έσοδα από διαφημίσεις στα επαρχιακά ΜΜΕ έχουν εκμηδενιστεί. Η πρόσφατη ρύθμιση που αίρει την υποχρεωτική δημοσίευση, ισολογισμών επιχειρήσεων στον τοπικό τύπο, αφαίρεσε πολύτιμους πόρους. Έτσι λοιπόν πολλοί ιδιοκτήτες επαρχιακών ΜΜΕ έχουν ήδη λάβει αποφάσεις για κλείσιμο εφημερίδων, ραδιοσταθμών, τηλεοπτικών σταθμών».

Εστιάζοντας στην ΕΡΑ Πύργου αναφέρει πως «στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο το οποίο έχει παραχωρηθεί από την πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας στην ΕΡΤ. Τα έσοδα του σταθμού από διαφημίσεις τον κατατάσσουν στην πρώτη τριάδα  πανελλαδικά. Εργάζονται, συνολικά 18 άνθρωποι. Το Κρατικό Ραδιόφωνου Πύργου, δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία σε όλες τις εκδηλώσεις και παραολυμπιακές τελετές συμβάλλει καθοριστικά  στην ενημέρωση όλου του κόσμου, για την εξέλιξη αυτών των οικουμενικών γεγονότων.

Στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές το 2007, επί εικοσιτετραώρου βάσης με ρεπορτάζ και συνδέσεις κράτησε ενήμερη την παγκόσμια κοινότητα. Στην πυρόπληκτη και σεισμόπληκτη Ηλεία η Ελληνική πολιτεία δεν έχει δείξει  την απαιτούμενη συνέπεια στις υποχρεώσεις της.
Εκτιμώ ότι τα οικονομοτεχνικά στοιχεία αλλά και το ιστορικό κοινωνικό φορτίο της περιοχής, επιβάλουν την ενίσχυση της λειτουργίας του κρατικού ραδιοφώνου στην Ηλεία.

Δεν είναι δυνατόν από τον τόπο μας να εκπέμπονται χιλιάδες χρόνια άφθαρτα τα μηνύματα της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης μέσω της Αρχαίας Ολυμπίας και εμείς σήμερα οι νεοέλληνες να καταργήσουμε την ελάχιστη δυνατότητα επικοινωνίας της Ηλείας, κλείνοντας το κρατικό ραδιόφωνο Πύργου. Θα πρόκειται για ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΑΡΑΓΡΑΠΤΟ ΛΑΘΟΣ» καταλήγει ο κ. Αντωνακόπουλος.     

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ