Επιτυχημένη η ημερίδα για το e-learning από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΤΕΙ Πύργου

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα που οργάνωσε χθες, η  ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Τ.Ε.Ι Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με θέμα «Το e-learning ως νέα μέθοδος

διδασκαλίας στην Τριτοβάθμα εκπαίδευση», υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, πρόεδρος του οποίου είναι η Βουλευτής Επικρατείας, Διονυσίας - Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, τη συμμετοχή του Διευθυντή του Τομέα Εκπαίδευσης της Microsoft κ. Φώτη Δραγανίτη, αλλά και του Καθηγητή του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου UNINETTUNO δόκτορος Κυριάκου Κουβελιώτη.

Περισσότεροι από 120 σπουδαστές, καθηγητές φροντιστηρίων ξένων γλωσσών και μέσης εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας, καθώς και θεσμικοί φορείς παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και έλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, Βουλευτή Επικρατείας κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της Βουλευτού και την ευγενική χορηγία του δρος Κυριάκου Κουβελιώτη, εκ μέρους του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου UNINETTUNO, δόθηκαν 50 υποτροφίες ηλεκτρονικής διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας σε νέους πυρόπληκτων ή ορεινών χωριών της Ηλείας, που λόγω οικονομικών δυσκολιών ή γεωγραφικών περιορισμών δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν φροντιστήρια.

Στην εισήγησή της, η Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ως Μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τόνισε ότι είναι κρίσιμης σημασίας η εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών, όπως η ηλεκτρονική διδασκαλία στα ελληνικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς οι νέες τεχνολογίες διαμορφώνουν ένα νέο, δυναμικό πεδίο αρωγής των σπουδαστών και της έρευνας.

Η κα. Αυγερινοπούλου απηύθυνε εξ΄άλλου πρόσκληση στους σπουδαστές του Τμήματος Μουσειολογίας του Τ.Ε.Ι Πύργου να συμβάλουν στην οργάνωση ψηφιακών προγραμμάτων για το Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στην εναρκτήρια ομιλία της Ημερίδας, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και υπεύθυνος του Γραφείου Πύργου, Βασίλης Σφήνας τόνισε ότι η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια επιτυχημένων δράσεων παρελθόντων ετών, αλλά και ευκαιρία για να κτίσουν οι σπουδαστές το μέλλον τους στις στέρεες βάσεις, της καινοτομίας στην εκπαίδευση.

Στην ομιλία του, o Διευθυντής του Τομέα Εκπαίδευσης της Μicrosoft, κ. Φώτης Δραγανίτης ανήγγειλε ότι η Microsoft – αν το επιθυμούν οι σπουδαστές του Τ.Ε.Ι Πύργου τους παραχωρεί δωρεάν λογισμικό με πολλά προγράμματα εφαρμογών. Επιπλέον, έδωσε την πολύ σημαντική διάσταση της διασύνδεσης ηλεκτρονικής διδασκαλίας με την αγορά εργασίας στη χώρα μας και στο εξωτερικό και ανέλυσε τεχνικές που εφαρμόζονται.

Με καινοτόμο και κατατοπιστικό εποπτικό υλικό, ο Καθηγητής του Διεθνούς Τηλεματικού Πανεπιστημίου, UNINETTUNO δρ. Κυριάκος Κουβελιώτης ανέλυσε διάφορες οπτικές του e-learning καθώς και τρόπους εφαρμογής της ηλεκτρονικής διδασκαλίας στην πράξη.

Πηγή

Δελτίο Τύπου
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ