"Ευρώπη Ξύπνα - Χρειαζόμαστε όραμα, λύσεις και ενότητα"

Τη σύγκλιση ΄Εκτακτης Ευρωπαϊκής Συνόδου, προκειμένου οι πολιτικές ηγεσίες να εφαρμόσουν λύσεις που θα αντιμετωπίσουν την κρίση και ταυτόχρονα, θα κρατήσουν ενωμένη

την Ευρωπαϊκή Ενωση, δίνοντας προοπτική στους πολίτες ζητούν δεκάδες νέοι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και πολιτικοί, που συμμετείχαν στο «Θερινό Νταβός» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Από τη Σύνοδο του World Economic Forum στο Ταλιέν της Κίνας, τα μέλη του Φόρουμ των Young Global Leaders, έθεσαν τις ευρωπαϊκές πολιτικές ηγεσίες ενώπιον των ευθυνών τους και ζητούν νέο όραμα και στήριξη στους Ευρωπαίους πολίτες τους και ειδικά στη νέα γενιά.

Υπό τον τίτλο «Ξύπνα Ευρώπη», το Φόρουμ των Young Global Leaders δημιούργησε ομάδα δράσης, στην οποία συμμετέχει ενεργά η Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία έθεσε στην ατζέντα αυτής της πρωτοβουλίας τη στήριξη της Ελλάδας μέσω της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

Σε ανοικτή επιστολή τους προς τα διεθνή ΜΜΕ, οι Young Global Leaders επισημαίνουν ότι «τα ευρωπαϊκά κράτη πρέπει σήμερα να επιλέξουν μεταξύ της ενότητας και του κατακερματισμού, μεταξύ της αλληλεγγύης και του εγωϊσμού, μεταξύ της πολιτικής ενοποίησης και της παγκόσμιας απαξίωσης».

Στην έκκλησή τους, σημειώνουν πως ως μέλη της «γενιάς της Ευρώπης» είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της Ενωμένης Ευρώπης, και υποστηρίζουν ότι η Ε.Ε ως «καταλύτης σταθερότητας, ανάπτυξης και προόδου στον κόσμο» χρειάζεται ένα «Νέο Ευρωπαϊκό Πρότζεκτ», που θα δώσει έμφαση σε τομείς που παραδοσιακά η Ευρώπη είχε προβάδισμα, όπως η παιδεία, η καινοτομία, η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ανάπτυξη».

«Χρειαζόμαστε ένα Οραμα για το ρόλο της Ευρώπης στον κόσμο και για το τι θέλουμε να κάνουμε μαζί!» τονίζουν, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να γίνει μια θετική, δυναμική, προστατευτική και υπεύθυνη δύναμη για τους λαούς της, για τις μελλοντικές γενιές και για τον κόσμο».

Είναι η δεύτερη δράση για την Ελλάδα, που αναπτύσσει η κα.Αυγερινοπούλου ως μέλος των Young Global Leaders του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Η πρώτη αφορά τη δημιουργία μιας «Πλατφόρμας για την Ελλάδα», που στόχο έχει την παροχή στήριξης, προσέλκυσης επενδύσεων, καλών πρακτικών και καινοτόμων ιδεών προς τη χώρα μας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών