"Ζωντανή" η Νέα Δημοκρατία Ηλείας στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της

Ζωντανή" είναι η Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία και  ο Γραμματέας Οργανωτικού Τομέα της Ν.Δ. κ. Κώστας Ζωντανός που έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΝΟΔΕ Ηλεία το είπε

ξεκάθαρα, στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας Ηλείας που κατέκλυσαν το κέντρο "Διαμαντής" στην Ανδραβίδα,  χρησιμοποιώντας τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη : "Θάνατος δεν είναι ο βιολογικός θάνατος, θάνατος είναι να αφήνεις τα ονειρά σου στη μέση".

Όπως είπε ο κ. Ζωντανός ο ελληνικός λαός πρέπει να εκφραστεί  όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να υιοθετηθεί η αναπτυξιακή οικονομική πολιτική της Ν.Δ. Ως Γραμματέας Οργανωτικού δηλώνει έτοιμος για εκλογές, ενώ θεωρεί ότι πρέπει να πάψει ο στιγματισμός της πολιτικής, διότι «απαξιώνοντας άδικα το πολιτικό δυναμικό χτυπάμε την ίδια τη δημοκρατία».

Η εφαρμοσμένη αντιαναπτυξιακή οικονομική πολιτική του Μνημονίου είναι λανθασμένη, πράγμα που πλέον παραδέχεται ο πολιτικός κόσμος (εκτός λίγων εξαιρέσεων) και οι κοινωνικοί εταίροι. Ο κ. Σαμαράς είχε δίκιο, όταν ανέφερε ότι το μόνο πράγμα που κάνει το Μνημόνιο είναι να αυξάνει τη φορολογία, καθώς δημιουργεί κυκλικό έλλειμμα.

Δηλαδή φορολογείς εμένα, εγώ δεν έχω αγοραστική δύναμη, δεν καταναλώνω χρήματα, δεν δουλεύει το μαγαζί απέναντι, δεν εισπράττεται ΦΠΑ, κλείνει το μαγαζί, μένουν άνεργοι οι υπάλληλοι και ουσιαστικά ό,τι πας να βγάλεις από τη δική μου φορολόγηση χάνεται. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν με την αναπτυξιακή πολιτική που έχουμε αναπτύξει επαρκώς και που τώρα όλοι βλέπουν ως μονόδρομο.

Η παρούσα κυβέρνηση είναι ειδικού σκοπού και ορισμένου χρόνου. Ουσιαστικά πρέπει –και αυτή είναι η άποψη της Ν.Δ.– να εκφραστεί ο ελληνικός λαός όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο ελληνικός λαός έχει συνηθίσει να επιλέγει τους ηγέτες του σε μονοκομματικές κυβερνήσεις, γιατί αυτή είναι η ιδεολογική προσέγγιση του κάθε Έλληνα.

Από εκεί και πέρα πρέπει να πούμε ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα ούτε να νομοθετήσει, ούτε να κάνει τίποτα παραπέρα από το να φτιάξει τη δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές μετά το haircut.

Δεχόμαστε τους στόχους του Μνημονίου, δεν δεχόμαστε τον τρόπο που θα φτάσουμε στους στόχους. Ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει επανειλημμένως για ένα άλλο μείγμα πολιτικής με αναπτυξιακά κριτήρια και λοιδορήθηκε.

Εάν δεν κινηθεί χρήμα στην αγορά, εάν δεν ανοίξουν οι τράπεζες κάποια στιγμή, να χρηματοδοτήσουν επιχειρηματικές σκέψεις, εάν δεν βρούμε τρόπους παραγωγής, εάν δεν διευρύνουμε τη φορολογική βάση, εάν δεν χτυπήσουμε την παραοικονομία, όσο και να φορολογούμε τους ίδιους και τους ίδιους δεν βγαίνει τίποτα και μην ξεχνάτε ότι η αγορά βασίζεται στη ψυχολογία, την οποία έχουν καταρρακώσει τα έργα και οι ημέρες του ΠΑΣΟΚ.

Όταν ο κ. Παπανδρέου πήγε στις Κάννες και ζήτησε να γίνει το ελληνικό δημοψήφισμα, χαθήκανε από τις τράπεζες 60 δις καταθέσεις, τη στιγμή που το haircut είναι 50. Δηλαδή, θα μπορούσαν οι τράπεζες με τα λεφτά που αποσύρθηκαν από τους Έλληνες καταθέτες, να κάνουν την επαναχρηματοδότησή τους.

Θέλω να σας πω ότι τα πιο πολλά προβλήματα είναι από λάθος χειρισμούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Όταν βγαίνει ένας πρωθυπουργός, που είναι 30 χρόνια υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και λέει ότι «είμαι πρωθυπουργός μια διεφθαρμένης χώρας», καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος μόνο τη χώρα του δεν βοηθούσε. Δεν υπηρετούσε το ελληνικό κράτος. Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης.

Ο κ.Ζωντανός μιλώντας με στελέχη του κόμματος της Ν.Δ στην Ηλεία ζήτησε εγρήγορση, ομοψυχία και κοινό αγώνα για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί  την  Ηλεία που ονειρευόμαστε.

Πηγή

pyrgos-news.blogspot.com
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών