Ηθικό θέμα για Κοντογιάννη από το "όχι" Οικονόμου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την συνεργασία της ΝΔ με το κόμμα της κυρίας Μπακογιάννη η οποία θέλει να επιβάλει τους δικούς της βουλευτές σε βάρος τωνεκλεγμένων της ΝΔ. Πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις στο νομό Ηλείας όπου ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης –που είχε αποχωρήσει με την ΔΗΣΥ και τώρα επανέρχεται στη ΝΔ- «απειλεί» την θέση της εκλεγμένης κ. Διονυσίας Αυγερινοπούλου. Και αυτό παρότι στις τελευταίες εκλογές δεν ήταν καν υποψήφιος στην Ηλεία αλλά στην Β’ Αθήνας.

Χθες το βράδυ συνεδρίασε η ΝΟΔΕ Ηλείας και εν συνεχεία ο πρόεδρός της κ. Γιώργος Χήνος έστειλε επιστολή στα κεντρικά της ΝΔ με την οποία ζητά να μην είναι καθόλου υποψήφιος στην Ηλεία ο κ. Κοντογιάννη.  Οι τοπικοί παράγοντες υπενθυμίζουν ότι ο κ. Κοντογιάννης αποχώρησε από τη ΝΔ, δεν παρέδωσε την έδρα και τώρα επιστρέφει για να διεκδικήσει μια σχεδόν σίγουρη έδρα.

Δύο τοπικές οργανώσεις  της Ζαχάρως και της Φιγαλείας, με επιστολή τους έχουν προειδοποιήσει πως αν επιβεβαιωθούν οι φήμες ότι θα συμπεριληφθεί στην δεύτερη θέση ο κ. Κοντογιάννης θα κλείσουν τα γραφεία και τα μέλη τους θα παραδώσουν τις κομματικές τους ταυτότητες. 

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και σε άλλους νομούς από τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι και άλλα στελέχη της ΔΗΣΥ μπορεί να πάρουν θέσεις εκλεγμένων βουλευτών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γραμματέα της ΔΗΣΥ κ. Γιάννη Οικονόμου ο οποίος αναφέρει ότι δεν θα είναι τελικά στη 2η θέση του ψηφοδελτίου της Φθιώτιδας της Ν.Δ. Αναφέρει δε ότι είναι πρόθυμος να μπει ενεργά στη μάχη για την επικράτηση της νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιουνίου όχι όμως από εκλόγιμη θέση ψηφοδελτίου παρά το ότι από τη Νέα Δημοκρατία του προτάθηκε η 2η θέση στη λίστα της Φθιώτιδας η οποία εν τέλει μπορεί να είναι και εκλόγιμη.

Αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Οικονόμου: «Δεν μπορώ να δεχθώ την πρόταση για λόγους αρχής. Πάνω από μια βουλευτική έδρα είναι η αξιοπρέπεια και η ηθική του καθενός. Και η δική μου δεν μου επιτρέπει να γυρίσω στο τόπο που γεννήθηκα ως «πολιτικός αλεξιπτωτιστής», ούτε να δεχθώ το να αρπάξω μια ευκαιρία και να γίνω κάπου βουλευτής, επειδή έχω παρέμβαση στα κέντρα των αποφάσεων.

Δεν θα στερήσω από ανθρώπους που πάλεψαν, αυτά που δικαιούνται. Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, θέτοντας τον εαυτό μου στην διάθεση της παράταξης. Θα αγωνιστώ και θα ψηφίσω τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και καλώ και όλους τους φίλους και συμπατριώτες μου που συμμερίζονται τις απόψεις αυτές, να κάνουν το ίδιο».

Σημειώνεται ότι στην Φθιώτιδα η ΝΔ έχει εκλέξει έναν μόνο βουλευτή τον κ. Χρήστο Σταικούρα και στον κ. Οικονόμου προτάθηκε η δεύτερη. Η τοποθέτησή του δημιουργεί πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον κ. Κοντογιάννη και για άλλα στελέχη της ΔΗΣΥ που θέλουν να πάρουν τις θέσεις εκλεγμένων βουλευτών.

Πηγή

protothema.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ