Ηλεία: Δεσμεύσεις για καλύτερες υπηρεσίες στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Επίσκεψη στο ίδρυμα από την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα

Του Γιάννη Σπυρούνη
Με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των συνθηκών που επικρατούν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών, θα συνεργαστούν το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας Κατερίνα Παπακώστα που χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το ίδρυμα. Η κα Παπακώστα ανέφερε πως η συνεργασία έχει ξεκινήσει από το περασμένο καλοκαίρι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της και ευαισθητοποιήθηκε για το θέμα, πολύ πριν δοθεί εκ νέου δημοσιότητα από το ρεπορτάζ του BBC. Στόχος είναι όπως δήλωσε, να «επιστρέψει» στην αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας το συγκεκριμένο ίδρυμα, καθώς έχει άμεση σχέση με την περίθαλψη και έπειτα με την πρόνοια.

Την κα Παπακώστα υποδέχθηκε εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος ο Δημήτρης Χριστόπουλος, όπως επίσης ο δήμαρχος Λεχαινών Ναμπίλ Μοράντ και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Η υφυπουργός αφού είχε μια σύντομη ενημέρωση για τα προβλήματα στη λειτουργία του ιδρύματος από τον κ. Χριστόπουλο, άκουσε τις απόψεις των βουλευτών Ηλείας κυρίας Αυγερινοπούλου και κ.κ. Κοντογιάννη και Μαρίνου, του εθελοντή γιατρού που χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών Γιώργο Γώτη και του προέδρου του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και ΑμεΑ Γιάννη Παπαδάτου. Στάθηκε κυρίως στις θέσεις των δύο τελευταίων που ζουν έντονα το θέμα του ΚΕΠΕΠ χρόνια, ιδιαίτερα ο γιατρός και άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις τους.
Η κα Παπακώστα τόνισε πως έχει δοθεί εντολή να στηρίξει με κάθε τρόπο τη λειτουργία του ΚΕΠΕΠ το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας. Το τελευταίο θα προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις, ενώ η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει εντολή να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια σε προσωπικό αν υπάρξει έκτακτη ανάγκη στο ΚΕΠΕΠ. Παράλληλα θα προχωρήσουν οι διαδικασία για να περάσει και πάλι το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών στην ευθύνη του υπουργείου Υγείας.
Στις δηλώσεις της στα ΜΜΕ η κα Παπακώστα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν από το καλοκαίρι και την κοινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τότε με τον υπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου. «Ήρθα να δω από κοντά την κατάσταση για τα πάρκα που βρίσκονται τα παιδιά, ρώτησα τους επιστήμονες την άποψή τους για την προστασία που παρέχουν τα παιδιά, αλλά και τις δικές μου υπηρεσίες και μας είπαν πως σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις έτσι συμβαίνει. Πρέπει λοιπόν να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Βρισκόμαστε εδώ επ’ ωφελεία των παιδιών να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά τους» είπε χαρακτηριστικά η κα Παπακώστα. Η στελέχωση του ΚΕΠΕΠ θα χρειαστεί κάποιο χρόνο για να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Παράλληλα εξήρε την πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας, η οποία προηγήθηκε του ρεπορτάζ του BBC και έκανε λόγο για δυνατούς συμβολισμούς εθελοντισμού και αλληλεγγύης. Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και οι τρεις βουλευτές υπέρ της πρωτοβουλίας του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας αλλά και των ενεργειών του υπουργείου Υγείας.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor