Ηλεία: Ο εκλογικός απολογισμός των κομμάτων στις Νομαρχιακές Επιτροπές

Μετά τα αποτελέσματα που χαρακτηρίστηκαν από πολλούς ως η μεγάλη έκπληξη της 6ης Μαΐου, οι πρόεδροι και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών κάνουν

το δικό τους σύντομο απολογισμό και προσπαθούν να «ερμηνεύσουν» το μήνυμα της κάλπης. Βέβαια όλοι γνωρίζουν ότι είναι ώρα ευθύνης, η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και οι πολίτες να βγουν από το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει.

ΝΟΔΕ Ηλείας
Την ικανοποίησή του για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στην Ηλεία εκφράζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργος Χήνος υπογραμμίζοντας ότι "με την αφετηρία του 2009, με όλα όσα αντιμετωπίσαμε, και το εχθρικό περιβάλλον που είχαμε απέναντι μας θεωρούμε ότι οι πολίτες της Ηλείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΝΔ, και της τοπικής ΝΔ, και ουσιαστικά έχουμε μια πολιτική ανατροπή με την έννοια ότι το κόμμα είναι 4 μονάδες μπροστά από το 2009. Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας που έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό, χρησιμοποιώντας και την πολυπληθέστερη παρουσία της ΝΔ τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα ώστε να προωθήσουμε ζητήματα που αφορούν το νομό και τους κατοίκους του".

Αναφορικά με τη γενικότερη εικόνα του πολιτικού σκηνικού, ο Γ. Χήνος τόνισε "Είναι ώρα που ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει τις εθνικές ευθύνες που του αναλογούν. Ο λαός εκφράστηκε με κύριο γνώμονα το θυμό του ο οποίος δεν είναι αδικαιολόγητος αλλά η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί. Για το λόγο αυτό ο αρχηγός του κόμματος Αντώνης Σαμαράς έχει αναλάβει πρωτοβουλία για να δούμε αν είναι δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Και μόνο έτσι μπορεί να λειτουργήσει μια κυβέρνηση γιατί διαφορετικά τα κόμματα που έταξαν αυτή τη φορά ένα ανάλογο "χρήματα υπάρχουν" όπως του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου, εάν δεν συμμετέχουν δεν θα έχει νόημα οποιαδήποτε δική μας προσπάθεια. Ήρθε η ώρα επιτέλους οι άνθρωποι αυτοί, που τιμήθηκαν από τους έλληνες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν το κρυφτούλι".

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας
"Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλη την Ευρώπη. Η πολιτική της λιτότητας υπέστη συντριπτική ήττα. Τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια ερήμην του ελληνικού λαού αποτελούν μειοψηφία.

Οι υπογραφές τους είναι άκυρες, απονομιμοποιήθηκαν από τη λαϊκή ετυμηγορία" δηλώνει μεταξύ άλλων ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, και συνεχίζει "Έχουμε πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που μας αναθέτει ένα πολύ μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος με την ψήφο του.

Κατανοούμε απολύτως ότι η μεγάλη μας άνοδος δεν αποτελεί επιβράβευση ενός κόμματος ή ενός προσώπου, αλλά της πρότασής μας για κυβέρνηση της αριστεράς που με τη στήριξη του λαού θα ακυρώσει το μνημόνιο και θα ανατρέψει την προδιαγεγραμμένη πορεία του λαού μας προς τη δυστυχία. Αυτή η πρόταση είναι που σκόρπισε ελπίδα, που κατάφερε να αποκτήσει ισχυρή απήχηση στο λαό μας.

Γι αυτό και δέσμευσή μας είναι να τιμήσουμε την εντολή που μας δίνει ο λαός να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να αποκτήσει ο τόπος κυβέρνηση που θα καταγγείλει τη δανειακή σύμβαση της υποτέλειας και θα ακυρώσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας. Θα επιδιώξουμε συνεννόηση πρωτίστως με τις δυνάμεις της αριστεράς προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να έχουμε εξελίξεις σε προοδευτική κατεύθυνση. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες πολίτες του νομού μας που για πρώτη φορά ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν στην εκλογή αριστερού βουλευτή στην Ηλεία".

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας
"Η ψήφος του ελληνικού λαού μας δείχνει το δρόμο" σημείωσε ο γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηλείας Γιάννης Αγρυρόπουλος ενώ υπογράμμισε πως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση ενότητας και συνεργασίας όλων των προοδευτικών και φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, δεν έπεισε την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ενώ χαρακτήρισε και την πρόταση της ΝΔ ως "μη πειστική". "Η ψήφος του ελληνικού λαού είναι καθ’ όλα σεβαστή και μας δείχνει το δρόμο. Για να πάει η χώρα μπροστά χρειάζεται βαθιά τομή στο πολιτικό σύστημα με ευρύτερες συνεργασίες".


Ν.Ε. ΚΚΕ Ηλείας
"Ο λαός δεν πρέπει να ξεχάσει τις προειδοποιήσεις που έχει κάνει το ΚΚΕ και που επιβεβαιώνονται μέχρι και σήμερα αλλά κυρίως ότι μας ετοιμάζουν νέα θύελλα" σημείωσε ο γραμματέας της ΝΕ ΚΚΕ Ηλείας Χρήστος Γιάνναρος. "Τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν οπωσδήποτε ανατροπή του γνωστού μας πολιτικού σκηνικού, διακοπή του συστήματος της εναλλαγής των δύο κομμάτων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οδεύουμε σε μία μεταβατική φάση, όπου θα επιχειρηθεί η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σκηνικού με νέα σχήματα, με νέα πρόσωπα κεντροδεξιάς κατεύθυνσης ή με επίκεντρο μια νέα σοσιαλδημοκρατία με πυρήνα το ΣΥΡΙΖΑ, για να προληφθεί ο ανερχόμενος λαϊκός ριζοσπαστισμός που θα οδηγήσει τα πράγματα προς μία πραγματική ανατροπή προς όφελος του λαού. Κατά την προεκλογική περίοδο ωρίμασε περισσότερο το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας και η διαφορά της από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Αυτά είναι παρακαταθήκη για μας, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ακόμη και να μη στήριξαν το ΚΚΕ επειδή δεν συμφωνούν μαζί του, θα προβληματιστούν. Ιδιαίτερα ο εργαζόμενος καταλαβαίνει μόλις πάει στον τόπο δουλειάς ποιος έχει την εξουσία. Γιατί τις θέσεις ενός πολιτικού κόμματος μπορεί και να τις απορρίψει, να τις βρίζει. Στον καπιταλιστή, όμως, που υπάρχει ο φόβος να τον διώξει, έχει δισταγμό.

Για αυτό λέμε ότι ο ηρωισμός, ο αγώνας θα κριθεί και κρίνεται στον τόπο δουλειάς. Αυξάνεται ο ρόλος και η ευθύνη του ΚΚΕ που είναι η αναντικατάστατη και καθοριστική δύναμη για το λαϊκό κίνημα Διεκδίκησης-Αντεπίθεσης. Εμείς δεν προδώσαμε και δεν θα προδώσουμε το λαό".

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών