Ηλεία: "Πόλεμος" στη ΝΟΔΕ - Τι δηλώνει ο Γιώργος Κοντογιάννης

Δύο μέρες μετά το «γάμο» ΝΔ και ΔΗΣΥ, οι εντάσεις και οι εκρήξεις δεν λείπουν στην Ηλεία και στη Νομαρχιακή Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στο νομό. Στελέχη τοπικών οργανώσεων,

μέλη της ΝΟΔΕ, ακόμα και απλοί ψηφοφόροι επισκέπτονται τις τελευταίες ώρες τα γραφεία και εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την κάθοδο - επιστροφή του Γιώργου Κοντογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας, στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ημέρες.

Μέσα σε αυτά ήρθε και η πρώτη παραίτηση κομματικού στελέχους του υπεύθυνου Παιδείας της ΝΟΔΕ Ηλείας Θανάση Κατσίμπελη, όπου σε επιστολή του προς τον Αντώνη Σαμαρά εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή, τους οποίους διαχωρίζει όμως από το θέμα που έχει ανακύψει. Την ίδια στιγμή ο κ. Κοντογιάννης με δηλώσεις του εστιάζει στη συστράτευση απέναντι στον κοινό στόχο για την εξασφάλιση της τρίτης έδρας για τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία.

Εν τω μεταξύ στο Facebook, στη σελίδα διαμαρτυρίας που δημιουργήθηκε χθες με τίτλο «Δεν θέλουμε τον Κοντογιάννη (στη θέση 2 στο νομό Ηλείας)», τα μέλη αυξάνονται με απίστευτους ρυθμούς, κυρίως με άτομα, στελέχη και ψηφοφόρους της ΝΔ από την Ηλεία. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως τις πρώτες ώρες λειτουργίας της το πρωί της Τρίτης είχε περίπου 150 μέλη και αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας είχε ξεπεράσει τα 1.700 !!!

Στον αντίποδα οι περισσότεροι στα σχόλια τους αναφέρουν πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε αδικία για την εκλεγμένη βουλευτή στη δεύτερη θέση του νομού Ηλείας, Διονυσία - Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Να σημειώσουμε πως έως τώρα κανένας από τους υποψήφιους του ψηφοδελτίου της 6ης Μαΐου δεν έχει εκφραστεί με δημόσια τοποθέτηση για το ζήτημα, ούτε και οι άμεσα θιγόμενοι.

Κλίμα έντασης
Χθες το πρωί στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηλείας, τα τηλέφωνα είχαν «σπάσει» από στελέχη και ψηφοφόρους που αντιδρούν στην προοπτική της καθόδου του Γιώργου Κοντογιάννη σε εκλόγιμη θέση. Απειλώντας ακόμα και να φτάσουν στο άλλο άκρο ψηφίζοντας αντίπαλα κόμματα. Έκαναν λόγο ακόμα και για μια κίνηση που δεν θα βοηθήσει τη Νέα Δημοκρατία στην Ηλεία στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αλλά θα της μειώσει το ποσοστό.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν απόψε στις 8.30 μ.μ.  στη συνεδρίαση της διευρυμένης ΝΟΔΕ όπου θα συμμετάσχουν οι πρόεδροι και τα μέλη τοπικών οργανώσεων, εκλεγμένοι, υποψήφιοι βουλευτές και πολιτευτές. Ωστόσο έως τώρα δεν έχει γίνει καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα από τη Συγγρού, την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς απουσιάζει στις Βρυξέλλες. Η επιστροφή του όμως αναμένεται να σηματοδοτήσει και τις εξελίξεις, παράλληλα με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων αφού η προεκλογική περίοδος προχωρά.

Συστράτευση για την τρίτη έδρα, την Ηλεία και την Ελλάδα
Ο Γιώργος Κοντογιάννης μιλώντας χθες στον MAX FM Πάτρας και στο δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή σχολίασε τις φωνές διαμαρτυρίας και τις δηλώσεις που έχουν γίνει μιλώντας για μονίμως διαμαρτυρόμενους στην περιοχή για ότι γίνεται. Ανέφερε πως στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η τρίτη έδρα χάθηκε για λίγες ψήφους και πως με τη συνδρομή της Δημοκρατικής Συμμαχίας θα εξασφαλιστεί αυτή η τρίτη έδρα.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλοι. Δεν είναι αθροιστικό το θέμα, αλλά τι μήνυμα περνάς στην κοινωνία. Και όταν βλέπεις την Ντόρα Μπακογιάννη να δίνει τα χέρια με τον Αντώνη Σαμαρά και να συντάσσονται κάτω από την ελληνική σημαία, τότε θα πρέπει ο καθένας από εμάς να σκεφτεί πολιτικά και εθνικά και να αφήσει τα προσωπικά στην άκρη. Δεν μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη να προχωρούν μαζί και από κάτω κάποιοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα να τραβούν το σχοινί δεξιά ή αριστερά.

Η κοινή πορεία προς την Ευρώπη, η διαφύλαξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, επιτάσσει να τα αφήσουμε τα πάντα στην άκρη και να συνταχθούμε με γνώμονα εκείνα που μας ενώνουν και πιστέψτε με είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που μας χωρίζουν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της λίστας και της θέσης που θα λάβει, τόνισε πως «δεν είναι θέμα δικό μου ποια θέση θα πάρω, είναι θέμα των προέδρων. Είμαι εδώ με τη ΔΗΣΥ για να ενισχύσουμε τον αγώνα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Την προσφορά θα την κρίνουν αυτοί που έχουν την αρμοδιότητα βάση του Συντάγματος να καθορίσουν τις λίστες…

Όταν η Ελλάδα καίγεται και ο ελληνικός λαός απαιτεί τη συνένωση δυνάμεων, εγώ δεν μπορώ να μείνω στη διαφωνία κάποιων για το τι γίνεται στον τόπο του. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές και αν ο λαός καταδικάζει πολιτικούς το κάνει γιατί αυτοί βρίσκονται σε άλλες εποχές. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το παρελθόν.

Όταν έφυγα από τη ΝΔ το έκανα προτάσσοντας την ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα αρνούμην  το κάλεσμα, τώρα που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται συστράτευση δυνάμεων του ιδίου χώρου. Δουλειά μου είναι να εργατώ για την επίτευξη του στόχου» είπε, επαναλαμβάνοντας πως θα δώσει αγώνα για τη διασφάλιση της τρίτης έδρας, προβάλλοντας τη φωνή της λογικής.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ