Ηλεία: Σάλος στη ΝΟΔΕ για την επιστροφή Κοντογιάννη (video)

Αποφασισμένοι ακόμα και να ψηφίσουν άλλο κόμμα από τη Νέα Δημοκρατία δηλώνουν ψηφοφόροι και στελέχη της στο νομό Ηλείας, μπροστά στο ενδεχόμενο της τοποθέτησης

του Γιώργου Κοντογιάννη σε μια από τις δύο πρώτες σίγουρες εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο με λίστα στο νομό. Το κλίμα τις τελευταίες ημέρες, που «διαρροές» διαχέουν προς την κοινή γνώμη το ενδεχόμενο αυτό, έχει γίνει εκρηκτικό, την ώρα που κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία.

Μετά τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – Δημοκρατικής Συμμαχίας ή καλύτερα Αντώνη Σαμαρά – Ντόρας Μπακογιάννη, που ανακοινώθηκε και επίσημα χθες το απόγευμα και την επιθυμία της τελευταίας να τοποθετηθούν σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου, βασικοί συνεργάτες της όπως ο Γιώργος Κοντογιάννης, το πολιτικό σκηνικό στην Ηλεία έχει «πάρει φωτιά».

Η δήλωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργου Χήνου για το θέμα, είναι χαρακτηριστική. «Στην πολιτική το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να διαθέτει κάποιος είναι η ηθική. Οι βουλευτικές έδρες δεν απονέμονται αλλά κατακτώνται μαζί με την εμπιστοσύνη των πολιτών με αγώνες και θυσίες. Αν κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη τραγική κατάσταση της πατρίδας επιθυμούν να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη θα το βρουν μπροστά τους. Η πατρίδα και η παράταξη της ΝΔ έχει ανάγκη από μαχητές και όχι από κατ’ απονομή βουλευτές». Μια δήλωση η οποία εκφράζει απόλυτα την κατάσταση που επικρατεί στη ΝΟΔΕ Ηλείας, τα μέλη της οποίας δεν αποκλείεται να φτάσουν σε ακραίες κινήσεις.

Τα όσα έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από το χώρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας και αποτελούν αξιώσεις στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη ΝΔ. Αξιώσεις που θέλουν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της ΝΔ να βρεθούν οι κύριοι Λευτέρης Αυγενάκης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Ζαφειριάδης και Γιάννης Οικονόμου. Σε ότι αφορά τον κ. Κοντογιάννη αν και στις εκλογές της 6ης Μαΐου ήταν υποψήφιος της ΔΗΣΥ στη Β΄ Αθήνας, τώρα επιθυμεί διακαώς να επιστρέψει στην εκλογική περιφέρεια της Ηλείας.

Στο μεταξύ, κύκλοι στη Νέα Δημοκρατία αναφέρουν πως το θέμα είναι ανοικτό στο πλαίσιο των γενικότερων συζητήσεων της νέας συνεργασίας. Δεν αποκλείεται υπό το βάρος της κατακραυγής από τα τοπικά στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος στην Ηλεία, να μην προχωρήσει μια τέτοια κίνηση.

Αυτοί που πλήττονται από την οριστικοποίηση της τοποθέτησης του Γιώργου Κοντογιάννη στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, είναι η εκλεγμένη στις 6 Μαΐου βουλευτής Ηλείας Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και ο Ανδρέας Μαρίνος που είναι πρώτος επιλαχών με την τρίτη καλύτερη επίδοση στη ΝΔ στο νομό και που σε μια πιθανή άνοδο ή διαφορετική κατανομή των εδρών στις επόμενες εκλογές προσβλέπει σε μια βουλευτική έδρα. Βέβαια δεν αποκλείονται οι έντονες αντιδράσεις και από τους υπόλοιπους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ.
 
Τις τελευταίες ώρες και μετά το «γάμο» ΝΔ και ΔΗΣΥ, πέρα από τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν γενικότερα για τη συνεργασία αυτή, στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αναρτάται το παρακάτω κείμενο από στελέχη της ΝΟΔΕ Ηλείας που αντιδρούν στην επιστροφή Κοντογιάννη. «Όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας στην Συγγρού και να εκφράσει τη γνώμη του γραπτά ή τηλεφωνικά σχετικά με την τοποθέτηση του Γ.Κοντογιάννη στο ψηφοδέλτιο του Ν.Ηλείας , μπορεί να στείλει e mail στο: [email protected] , η να στείλει φαξ στο: 210 9444001 . Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά στο 210 9444000».

Οι επόμενες ημέρες μέχρι την οριστική ανακοίνωση του ψηφοδελτίου στο νομό, φαίνεται πως θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα υπάρξουν αλλαγές και σε άλλες θέσεις του ψηφοδελτίου με νέα πρόσωπα σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Αν κάτι τέτοιο επαληθευτεί δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποχωρήσεις και διαρροές προς άλλα κόμματα από υποψηφίους με σημαντική εκλογική δύναμη. Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε πως η Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά κατάφερε να «βάψει» γαλάζιο το νομό Ηλείας, άλλοτε «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ, έστω και με μικρότερο ποσοστό σε σχέση με το παρελθόν για τα στατιστικά του κόμματος.

Δείτε το βίντεο με αντιδράσεις μέσα στη ΝΟΔΕ αλλά και με πολίτες στον Πύργο από το Cosmos TV.

Πηγή

ilialive.gr

Video

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ