Ηλεία: Στον τόπο της καταστροφής ο υφυπουργός Εργασίας Τ. Πετρόπουλος

Του Γιάννη Σπυρούνη

Στην Φρίξα και τη Σκιλλουντία, στα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς, βρέθηκε χθες το πρωί ο Ηλείος υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Καταγόμενος από την περιοχή της Κρέστενας, ο κ. Πετρόπουλος μετέβη άμεσα στις περιοχές που επλήγησαν, ενώ είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, για την στήριξη των πληγέντων.

«Είμαι εδώ καθώς ο κίνδυνος μίας μεγάλης καταστροφής, ήταν πραγματικός και σοβαρός. Μόλις ενημερώθηκα ήρθα αμέσως. Είναι ένα φαινόμενο σπάνιο αυτό που συνέβη και εάν μπείτε, σε αρκετά τμήματα η χλόη δεν έχει καεί κάτω. Έχουμε ένα πράσινο τοπίο με καμένα δέντρα. Αυτό το φαινόμενο, όπως μου εξήγησαν, σημειώθηκε λόγω της πολύ μεγάλης θερμοκρασίας που είχε ο άνεμος. Ήταν καυτός και με μεγάλη ένταση 9-10 μποφόρ σε ορισμένα σημεία και περνούσε τόσο γρήγορα καίγοντας, αλλά αφήνοντας και «κηλίδες», όπως είναι στην ωρολόγια των πυροσβεστών. Για αυτό και χρειάστηκε να επιχειρήσουν πάρα πολλοί πυροσβέστες. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο για να αισιοδοξούμε. Μεγάλη προσοχή τώρα με τους καλλιεργητές, να μην καίνε λιόκλαρα κι όταν καίνε να σβήνουν τα υπολείμματα. Δεν ξέρουμε τις αιτίες αλλά καλό είναι να υπάρχει μέριμνα από όλους τους καλλιεργητές» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

«Το πρωί μίλησα με τον Βαγγέλη Αποστόλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψει στις καλλιέργειες. Θα γίνει εκτίμηση στο βαθμό που έχουμε προβλήματα να αντιμετωπιστούν. Πάντα μεριμνούμε. Θα αποτιμήσουμε τις ζημιές και πάντα υπάρχει βούληση να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα» συμπλήρωσε.

Petropoulos2

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος με τον Μητροπολίτη και Τριφυλίας κ.κ. Χρυσόστομο που επισκέφθηκε την περιοχή.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

-26

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ