Ηλεία: Τζαβάρας vs Κοντογιάννης με φόντο την ματαίωση της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στο νομό (Νεότερη ενημέρωση 20:32)

Έντονο παρασκήνιο υπάρχει πίσω από τη ματαίωση της επίσκεψης της υπουργού Τουρισμού στην Ηλεία, Όλγας Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον Ηλείο αναπληρωτή υπουργό
Παιδείας και αρμοδιότητες Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα. Σύμφωνα με τα όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες, η κίνηση της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη, Σοφίας Χίντζιου και προέδρου του Ομίλου Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία, να διοργανώσει γιορτή υποδοχής στους τουρίστες που επισκέπτονται με κρουαζιερόπλοια το Κατάκολο τη Δευτέρα, περιοχή που θα επισκεπτόταν την ίδια ημέρα βάση του προγράμματος η υπουργός Τουρισμού, προκαλεί αντιδράσεις.

Κατά μια πηγή η ίδια η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ενημερώθηκε για την εκδήλωση και εμφανίζεται ενοχλημένη, διαβλέποντας μια πράξη πολιτικής εκμετάλλευσης της επίσκεψής της για προφανείς σκοπούς.

Κατά μια άλλη πηγή ο Κώστας Τζαβάρας είναι εξοργισμένος από την προσπάθεια «καπελώματος» της δικής του πρωτοβουλίας, που βασίζεται κατά ένα μέρος στις αρμοδιότητές του ως υπουργού για θέματα Πολιτισμού.

Στο παρασκήνιο αναφέρεται έντονα πως ο κ. Κοντογιάννης «χρησιμοποιεί» το σύλλογο που είναι πρόεδρος η σύζυγός του στην προκειμένη περίπτωση, για να έχει κομβική παρουσία στην επίσκεψη Κεφαλογιάννη στο λιμάνι. Άγνωστο αν η εκδήλωση είχε σχεδιαστεί νωρίτερα, ανακοινώθηκε αφότου έγινε γνωστή η έλευση Κεφαλογιάννη – Τζαβάρα για να εξεταστούν συνδυασμένα θέματα τουρισμού και πολιτισμού στην περιοχή.

Βάση του προγράμματος η κα Κεφαλογιάννη θα συνδύαζε μια επίσκεψη στο νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο MSC Divina που καταπλέει κάθε Δευτέρα στο Κατάκολο, λιμάνι που αποτελεί το μοναδικό ελληνικό προορισμό στο δρομολόγιο. Το εν λόγω πλοίο για πρώτη φορά κατέπλευσε στις 4 Ιουνίου 2012 και πραγματοποιεί τη Δευτέρα την έβδομη προσέγγιση στο Κατάκολο. Για αυτό και αναρωτιούνται στο τοπικό πολιτικό σκηνικό πως αν ο όμιλος ήθελε να διοργανώσει γιορτή υποδοχής για το νέο κρουαζιερόπλοιο, πως δεν το έπραξε νωρίτερα ή αργότερα αλλά επέλεξε τη συγκεκριμένη ημέρα που είχε ήδη διαμορφωμένο πρόγραμμα.

Μετά τη ματαίωση της επίσκεψης Κεφαλογιάννη στην Ηλεία, ο κ. Τζαβάρας θα συνεχίσει μόνος του την περιοδεία σε ότι αφορά τουλάχιστον την Αρχαία Ολυμπία και στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι θα συναντηθεί με την προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ στα γραφεία της Εφορίας. Εκεί αναμένεται σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει να προβεί σε δηλώσεις για το πολιτικό θέμα που προέκυψε. Όσο για την κα Κεφαλογιάννη, πιθανότατα θα επισκεφθεί την Ηλεία στο άμεσο μέλλον και αφού καθοριστεί νέα ημερομηνία.

Νεότερη ενημέρωση 20:32

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τη σύζυγό του Γιώργου Κοντογιάννη Σοφία Χίντζιου, μας δήλωσε την έκπληξή της για τα όσα είδαν το φως τη δημοσιότητας και σε ορισμένες περιπτώσεις αρκετά επιθετικά προς την ίδια. Τόνισε πως όπως ενημερώθηκε από το γραφείο της Όλγας Κεφαλογιάννη το μεσημέρι του Σαββάτου, η επίσκεψη ματαιώθηκε λόγω σημαντικής συνέντευξης που έπρεπε να δώσει τη Δευτέρα στην Αθήνα στην τηλεόραση του BBC.

Όσο για την εκδήλωση υποδοχής του MSC Divina, αυτή αρχικά είχε σχεδιαστεί για το πρώτο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου στις 4 Ιουνίου. Όμως λόγω της προεκλογικής περιόδου, απέφυγε ο Όμιλος Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία να το πράξει ώστε να αποφευχθούν κάθε είδους παρεξηγήσεις. Έτσι αποφασίστηκε στις 29 Ιουνίου να γίνει αύριο Δευτέρα 16 Ιουλίου. Όπως σε κάθε άλλη ανάλογη εκδήλωση που έχει διοργανώσει ο Όμιλος, ξεκίνησε η ενημέρωση των τοπικών φορέων και δημάρχων για να συμμετάσχουν με τον δήμο τους στην προβολή.

Παράλληλα ενημερώθηκε και η υπουργός Τουρισμού κα Κεφαλογιάννη για την εκδήλωση που θα αποτελούσε καλή ευκαιρία τουριστικής προβολής και τέθηκε το θέμα παρουσίας της στο Κατάκολο, κάτι που απεδέχθη. Στη συνέχει ακολούθησε η ανακοίνωση της κοινής επίσκεψης με τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο σε θέματα Πολιτισμού κ. Τζαβάρα, για να φτάσουμε στην ακύρωση χθες.

Η κα Χίντζιου μας εξήγησε ακόμα πως σε κάθε περίπτωση αποφεύγει να βρίσκεται στα πολιτικά πράγματα, αποστασιοποιείται ακόμα και από το πολιτικό γραφείο του συζύγου της Γιώργου Κοντογιάννη και φροντίζει να προωθεί με τον Όμιλο Πολιτεία Ήλιδα – Ολυμπία δράσεις καθαρά κοινωνικού περιεχομένου και μόνο. «Μακριά από εμένα τέτοιες πρακτικές και λογικές» δήλωσε με έμφαση η κα Χίντζιου.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ