Ηλεία: Το δράμα ενός βρέφους . . .

Μια ιδιαίτερη περίπτωση εγκατάλειψης αντιμετωπίζουν με πολύ ευαισθησία και διακριτικότητα  οι Αρχές στην περιοχή της Αμαλιάδας - Γονείς, Αστυνομία, Εισαγγελία και νοσοκομείο αναζητούν μέσα από τη γραφειοκρατία την καλύτερη λύση για αυτό

Του Γιάννη Σπυρούνη

Αντιμέτωπο με τις δυσκολίες της ζωής, σχεδόν με το που είδε το πρώτο φως, βρίσκεται ένα βρέφος απο την περιοχή της Αμαλιάδας. Μια ιδιαίτερη περίπτωση εγκατάλειψης που αντιμετωπίζουν οι Αρχές στην Ηλεία, από την περασμένη Τετάρτη, με μεγάλη προσοχή και διακριτικότητα. Το μόλις 58 ημερών βρέφος εγκαταλείφθηκε απο την 35χρονη μητέρα του στο σπίτι που διαμένει ο Αιγύπτιος πατέρας του μαζί με ομοεθνείς του στην Αμαλιάδα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως λόγω νομικών θεμάτων που αντιμετωπίζει ο πατέρας, παραμένει εκεί και αναζητείται μια φόρμουλα για την ανάληψη της επιμέλειάς του, ώστε να μην καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης η μητέρα μετέβη στο χώρο που ζει ο Αιγύπτιος πατέρας του παιδιού και αρκετοί ομοεθνείς του και εν τη απουσία του, εγκατέλειψε το παιδί εκεί. Άμεσα ενημερώθηκε ο πατέρας που πήρε το βρέφος και πήγε στην Αστυνομία της Αμαλιάδας να καταγγείλει το γεγονός. Εκεί διαπιστώθηκε πως βρίσκεται παράνομα στη χώρα, ενώ άμεσα οι αστυνομικοί ζήτησαν να μεταφερθεί το βρέφος για να εξεταστεί η κατάσταση της υγείας του, στο νοσοκομείο Πύργου που διαθέτει παιδιατρική κλινική. Η κατάσταση του παιδιού κρίθηκε καλή, όμως δεν υπήρχε κανείς να κρατήσει το μωρό, καθώς ο πατέρας είχε πλέον συλληφθεί. Παράλληλα ενημερώθηκε για το γεγονός και η Εισαγγελία Αμαλιάδας.
Το βρέφος μόλις 58 ημερών σύμφωνα με την εξέταση των γιατρών φαίνεται πρόωρο, έχει συμπεριφορά και ανάπτυξη σαν να γεννήθηκε πριν από λίγες ημέρες. Κρίθηκε επιβεβλημένη η παραμονή του στο νοσοκομείο, αλλά λόγω έλλειψης προσωπικού είναι εξαιρετικά δύσκολη η φροντίδα του απο το νοσηλευτικό προσωπικό σε 24ωρη βάση. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες μας αποφασίστηκε από το ιατρικό προσωπικό και τη διοίκηση του νοσοκομείου να προσληφθεί αποκλειστική νοσοκόμα για να φροντίσει το βρέφος για όσο χρειαστεί. Το βρέφος θα παραμείνει στο νοσοκομείο κατόπιν Εισαγγελικής εντολής, όμως το νοσοκομείο δεν μπορεί να το φιλοξενήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω ακριβώς των προβλημάτων προσωπικού.

Εμφανίστηκε η μητέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ οι Αρχές προσπαθούσαν να βρουν μια λύση ασφαλή για το βρέφος εμφανίστηκε η μητέρα του παιδιού στο νοσοκομείο που ζήτησε να έχει την επιμέλεια του. Από την άλλη και ο πατέρας πρότεινε - εφόσον του παρέχουν το χώρο και τα μέσα στο νοσοκομείο - να αναλάβει αυτός τη φροντίδα του μωρού. Όμως η μητέρα που αναζητείτο από την πρώτη ημέρα, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της εγκατάλειψης βρέφους και έκθεσης σε κίνδυνο, όπως και ο πατέρας βρίσκεται μπροστά στο φάσμα της διοικητικής απέλασης απο τη χώρα.

Πλέον τον πρώτο λόγο για την τύχη του βρέφους, ενόσω βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον στο νοσοκομείο, τον έχει η Εισαγγελία Αμαλιάδας που αντιμετωπίζει με εξαιρετική ευαισθησία το θέμα, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση για αυτό. Η περίπτωση είναι αρκετά περίπλοκη, με πολλά νομικά ζητήματα σε εκκρεμότητα, αλλά και αρκετή ανθρωπιά όμως απο την πλευρά των Αρχών που θέλουν η περίπτωση αυτή να έχει ένα καλό τέλος για το μωράκι. Οι διαδικασίες πολλές φορές όμως είναι χρονοβόρες και πρέπει αντιμετωπιστεί και αυτό το θέμα του χρόνου. Να σημειώσουμε πως για την συγκεκριμένη περίπτωση έχουν ενημερωθεί ήδη "Το Χαμόγελο του Παιδιού" και ο Ερυθρός Σταυρός.

Πηγή

ilialive.gr
Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών